Anul 2022 aduce noutati in materie de design interior. In primul rand, culorile vor trebui sa fie cat mai apropiate de paleta coloristica a naturii, fara sa fie prea stridente sau prea luminoase. Aspectul dormitorului va trebui deci sa para desprins din realitatea de zi cu zi, pastrand totusi o doza de mister. Evident ca si confortul este important in anul urmator, fiind recomandate saltele pentru pat de buna calitate, realizate din materiale inovative.

Paturi cu saltele impregnate cu aloe vera, aquagel sau ulei de argan

Patul perfect este acela in care somnul este de buna calitate. Avand in vedere ca odihna este atat de importanta in viata unui om, cu multiple beneficii pentru sanatate, se va pune mare accent pe confort si in anul care vine. Se vor cauta saltelele de calitate, adaptate preferintelor si necesitatilor oamenilor, atat clasice, cat si saltele medicale, recomandate in cazul problemelor cu spatele (dureri musculare, dureri ale coloanei vertebrale etc.). O gama larga de modele de saltele pot fi gasite pe internet, care mai de care mai confortabile si mai bine realizate, din spuma cu memorie, cu aloe vera, din cocos, cu ulei de argan, aquagel.

Saltelele din spuma memory au fost printre cele mai apreciate in 2021 si vor fi la fel de solicitate si in 2022, pentru ca asigura un grad superior de confort, dar si de sustinere corecta a coloanei vertebrale. Pentru ca permit distribuirea uniforma a greutatii corpului pe intreaga suprafata, oamenii nu se vor mai trezi cu dureri de gat, spate, brate sau membre, ci vor avea parte de un somn odihnitor si de o stare buna pentru o noua zi. Foarte cunoscute sunt si rolurile termoreglatoare si antitranspirante ale unor astfel de saltele.

Comerciantii de pe piata sunt foarte inventivi si vin cu variante care mai de care mai inedite, care cu siguranta vor fi foarte apreciate si in 2022, cum sunt saltele impregnate cu ulei de argan. Multi dintre cei care le-au achizitionat s-au declarat incantati ca in timpul somnului tesatura de la suprafata saltelei care contine ulei de argan i-a ajutat sa aiba o piele mai hidratata si mai elastica fara niciun pic de efort.

Tot o optiune demna de luat in considerare, avand in vedere utilitatea, sunt si saltelele cu spuma memory si insertie de aquagel, aceasta din urma fiind o componenta importanta care asigura saltelei un plus de prospetime si regleaza temperatura, astfel ca patul va fi cald iarna si mai racoros vara, exact asa cum este ideal.

Paturile tapitate isi vor continua ascendenta

Paturile tapitate, foarte populare in ultima perioada, vor continua sa fie si in 2022 foarte apreciate. Paturile executate la comanda, in functie de necesitatile si preferintele unei familii, dar si de stilul de design, vor fi de asemenea la mare cautare, pentru ca oamenii au inteles ca obiectele de mobilier trebuie sa li se conformeze lor, ci nu invers, dupa cum au remarcat si cei de la Rame-Pat.ro.

In concluzie, in 2022 se poarta confortul si naturalul in orice dormitor. Accentul se pune pe saltelele ergonomice, cu multiple beneficii si pe materiale care sa asigure ventilarea, termoreglatoare si antitranspirante.

  coral