Klaus Iohannis, presedintele tarii, a anuntat ca romanii vor scapa de restrictiile impuse de ordonante dupa data de 15 mai, iar Raed Arafat a facut unele precizari despre ce va insemna acea perioada.

Niciunul dintre ei nu a stiut ca acea zi, 15 mai, este una aniversara! Si putini romani stiu de acea importanta zi.

Anuntul facut de Iohannis: de pe 15 mai, relaxare a restrictiilor

Anuntul a fost facut de seful statului miercuri, 22 aprilie. „Am avut astazi o noua intalnire cu Premierul Orban si cu un grup de ministri si consilieri, pentru a incepe sa detaliem ce am anuntat ieri, asa-numitul plan de relaxare.

Este vorba, evident, de relaxarea masurilor pe care le-am luat pentru protectia populatiei si, in acest sens, vom avea, in scurt timp, un plan destul de detaliat pe care il vom prezenta public. (…) Una dintre aceste masuri este cea cu masca de protectie. Astfel, am decis astazi ca dupa data de 15 mai toata lumea va fi obligata sa poarte masti de protectie in spatiile publice inchise si atunci cand folosim transportul public in comun”, a spus Klaus Iohannis.

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat, miercuri, ca relaxarea de dupa 15 mai nu inseamna ca a trecut riscul sau pericolul. „Daca nu respectam masurile de igiena vor exploda cazurile”, a spus Arafat.
15 mai, Ziua Internationala a Familiei

Ziua Internationala a Familiei se sarbatoreste pe 15 mai, adica exact atunci cand romanii ies din restrictiile date de pandemia de coronavirus.

Ziua Internationala a Familiei a fost proclamata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite in 20 septembrie 1993, ca eveniment cu data fixa pe 15 mai a fiecarui an si reflecta importanta pe care comunitatea internationala o acorda familiilor.

Incepand cu anul 1995, Ziua Familiei este sarbatorita in multe tari de pe planeta cu scopul de a sensibiliza opinia publica si de a sublinia importanta familiei, in conditiile in care oamenii au inceput sa se indeparteze de aceasta institutie, scrie antena3.ro.

La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului, propunere sustinuta si de Patriarhia Romana, ziua de 15 mai a devenit oficial si Ziua familiei romane. coral