Opt ani de inchisoare a primit proxenetul Robert Tanase de la magistratii din Germania, pentru tentativa de omor asupra Ioanei Condea! Fata, pe care a adus-o pentru prostitutie la Koln, a fost desfigurata de el, in urma cu cinci ani, si a ajuns in coma, pe un pat de spital. Zilele trecute, Ioana a murit, iar proxenetul va fi rejudecat.

Ca un trasnet cadea, acum cinci ani, stirea de groaza ca o tanara mamica fusese desfigurata de un proxenet, in Germania! Era vorba de Ioana Condea, o fata ademenita de prietena ei sa paraseasca Romania pentru a munci, cinstit, intr-o alta tara, pentru bani mai multi. Doar ca a fost o capcana pe care i-a intins-o si in care Ioana a cazut. Ajunsa in Germania, a fost trimisa direct la prostitutie, de catre Robert Tanase, nimeni altul decat sotul celei care se declarase cea mai buna prietena a Ioanei.

Instanta din Germania l-ar putea condamna la inchisoare pe viata

Pe scurt, Ioana Condea s-a impotrivit cerintelor proxenetului, care, intr-o zi, a batut-o cu salbaticie. A desfigurat-o si, mai mult, fata a ajuns ca o leguma pe un pat de spital din Koln. La trei ani de la incidentul cumplit, Tanase a fost condamnat, in Germania, la opt ani de inchisoare, pentru tentativa de omor. Ioana a murit la inceputul acestui an, iar proxenetul va fi rejudecat.

Astfel, lui Robert Tanase i se va schimba incadrarea juridica, iar instanta din Germania ii va aplica o noua pedeapsa. Proxenetul de mana caruia a murit, intr-un final, Ioana ar putea fi incadrat fie la lovituri cauzatoare de moarte, pentru care pedeapsa este detentiunea pe viata, fie direct la omor, unde, ca si in cazul loviturilor cauzatoare de moarte, sanctiunea este tot puscarie pe viata.

In cazul lui Tanase poate fi aplicat si cumulul de pedepse, astfel incat sa fie condamnat inclusiv pentru prostitutie fortata, unde valorile pedepselor sunt intre sase luni si 10 ani. Tinand cont de gravitatea faptelor, mai mult, de faptul ca fata a murit dupa cinci ani in care s-a chinuit pe un pat de spital, probabil, Robert Tanase va primi inchisoare pe viata.

Articolele din Codul Penal german, pentru faptele proxenetului Robert Tanase

Omorul – Art. 211

(1) Ucigasul se pedepseste cu pedeapsa detentiunii pe viata.

(2) Ucigas este persoana care din placere, in scopul satisfacerii instinctului sexual, din lacomie sau din alte motive, in mod viclean sau cu cruzime sau prin utilizarea unor mijloace care reprezinta un pericol la siguranta publica sau in scopul de a facilita savarsirea sau acoperirea unei alte fapte penale omoara un om.

Lovitura cauzatoare de moarte – Art. 212

(1) Persoana care omoara un om fara sa fie ucigas se pedepseste pentru lovitura cauzatoare de moarte cu inchisoare de cel putin 5 ani.

(2) In cazurile deosebit de grave, pedeapsa este detentiunea pe viata.
Prostitutia fortata – Art. 232a

(1) Cu inchisoare de la 6 luni la 10 ani se pedepseste persoana care determina o persoana, profitand de situatia personala sau financiara dificila in care se afla sau de neajutorarea ei ca urmare a faptului ca se gaseste intr-o tara straina sau o persoana care nu a implinit varsta de 21 de ani

    sa inceapa sau sa continue sa practice prostitutia sau
    sa presteze acte sexuale prin care este exploatata cu faptuitorul sau in fata acestuia sau a unui tert sau sa permita faptuitorului sau unui tert sa presteze astfel de acte asupra sa.

(2) Tentativa se pedepseste.

(3) Cu inchisoarea de la 1 an la 10 ani se pedepseste persoana care, prin violenta, prin amenintarea cu un rau considerabil sau prin viclenie, determina o persoana sa inceapa sau sa continue sa practice prostitutia sau prestarea de acte sexuale conform alin. 1 punctul 2.

(4) In cazurile prevazute la alin. 1 pedeapsa este inchisoarea de la 1 an la 10 ani si in cazurile prevazute la alin. 3 inchisoarea de minimum 1 an daca exista una din circumstantele prevazute la art. 232 alin. 3 teza 1 punctul 1 – 3.

(5) In cazurile mai putin grave de la alin. 1 pedeapsa este inchisoarea de la 3 luni la 5 ani, in cazurile mai putin grave de la alin. 3 si 4 inchisoarea de la 6 luni la 10 ani.

(6) Cu inchisoarea de la 3 luni la 5 ani se pedepseste persoana care in schimbul unei prestatii financiare exercita acte sexuale sau permite sa i se presteze acte sexuale de catre o persoana care a devenit victima.

 

sursa:cancan.ro coral