Potrivit crescătorilor de ovine, carnea de miel rămâne cam la același preț ca și anul trecut. Care este prețul cărnii de miel comercializat viu sau în carcasă în 2021, puteți afla în continuarea articolului.

Cât costă carnea de miel în București și care este prețul în provincie

Sărbătorile de Paște ne bat la ușă, iar crescătorii de ovine se așteaptă la vânzări mai mari în acest an. Așadar, un kilogram de carne de miel în acest an poate ajunge la 25-30 de lei, sau chiar 32 de lei în piețele din România. Prețurile se stabilesc în funcție de mărimea carcasei, dacă mielul se achiziționează întreg sau doar pe un sfert sau jumătate. De exemplu, un kilogram de pulpă poate ajunge chiar la 40-50 de lei în magazine.

Astfel, un kilogram de carne de miel în viu, în Argeș, se vinde anul acesta cu 13 lei pe kilogram. Pe de altă parte dacă mielul este sacrificat și se vinde în carcasă, prețul unui kilogram de carne variază între 22 și 30 de lei. Aceste sume sunt puțin mai mari ca cele de anul trecut, potrivit crescătorilor de ovine.

De asemenea, în Arad, carnea de export se vinde cu 14-15 lei kg în viu. Se pare că și la Constanța și în Hunedoara, prețul cărnii de miel este de 14-15 lei pe kilogram, în viu și 25-30 de lei în carcasă.

Prețul pentru mieii care cântăresc mai puțin de 13 kilograme

Cu toate acestea, se pare că prețul mieilor sub 13 kilograme este însă în ușoară creștere.  Potrivit președintelui Asociației Pastorul Crișana Arad, prețul este bun în comparație cu cel de anul trecut.

“În raport cu anul trecut, prețul este bun, dar în raport cu cheltuielile lasă de dorit. Nu cred că prețurile vor scădea în continuare, chiar dacă mieii se fac mari până de Paște. Aș zice mai mult că prețurile vor stagna, dar mai este o lună până la Paște timp în care se pot întâmpla multe pentru că cererea și oferta reglează prețul”, a explicat pentru economica.net, Nicolae Cioranu, președintele Asociației Pastorul Crișana Arad.

Cât costă un kilogram de carne în magazine

În marile magazine din Capitală, pulpa de miel fiind foarte căutată, ajunge la prețuri cuprinse între 35 și 45 de lei. De asemenea, potrivit retail.ro, Cooperativa țărănească cu livrare Obor 21 are la vânzare diverse produse din carne de miel. De exemplu, produse gata de gătit pentru acasă (miel pentru friptură la cuptor la 97,50 lei, un kilogram și jumătate), miel pentru ciorbă (63 lei, un kilogram opt sute de grame), miel grătar sau stufat (58,50, un kilogram și jumătate).

În Kaufland, clienții pot cumpăra spată sau piept de miel cu prețuri cuprinse între 35,99 și 44,99 lei pe kilogram. În magazinele Cora, potrivit platformei online, un miel întreg sau pe jumătate se vinde cu 36,99 de lei, iar pulpa de miel cu 40,99 lei/kilogram. De asemenea, pulpa de miel cu os se găsește și în Carrefour la prețul de 39,99 de lei, iar din ofertă fac parte și pachetele cu organe congelate la prețul de 16,99 de lei pe kilogram. coral