Protestul diasporei, 10 august 2018. Dintr-o manifestatie pasnica a iesit un adevarat macel, in care ai fost ranite peste 800 de persoane, multe dintre ele avand nevoie de ingrijiri medicale chiar la spital. Stefania, care a fost de cealalta parte a baricadelor, lucrand la Jandarmerie, a ajuns si ea pe un pat de spital.

La un an de la acele incidente, jandarmerita Stefania a fost mutata de la Brigada Speciala de Interventie, scrie stirilekanald.ro.

Jandarmerita Stefania povestea la cateva luni dupa incident ca a ramas traumatizata de momentele pe care le-a trait si ia in calcul mutarea intr-o alta structura. Acum, la un an de la acele evenimente, Stefania N. apare ca facand parte din Batalionul 5 al Jandarmeriei Romane.

Agresorii, dati in judecata

Stefania N. si colegul ei, Cristian F., s-au constiuit in parti civile in procesul penal impotriva celor 7 ultrasi care apar pe camerele de filmare lovind-o pe jandarmerita cazuta la datorie. Dintre acestia, doi au fost trimisi in judecata pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor (tanarul care i-a luat pistoul Stefaniei a mers cu un prieten pe un camp de langa Bucuresti iar cei doi au tras cu pistolul pe care-l aveau).

Daune de 200.000 de euro

Cei doi jandarmi solicita despagubiri de 200.000 euro (100.000 euro fiecare) de la cei care i-au lovit. “Avand in vedere duritatea cu care am fost lovita, intensitatea loviturilor primite, modalitatea de indreptare a loviturilor catre zona capului (ulterior deposedarii mele de casca de protectie), precum si sustragerea armei din dosare, mi-am dat seama ca viata mea este in pericol. Ferocitatea, cruzimea si numarul mare al persoanelor ce ma loveau, mi-au creat sentimentul ca scopul acestora il reprezenta suprimarea vietii mele si, probabil, si a colegului meu. Consider ca rezultatul suprimarii vietii sau a producerii de vatamari grave si permanente nu s-a produs prin diligenta unor persoane din randul manifestantilor care au dat dovada de umanitate si au depus eforturi pentru a ma conduce catre alti colegi jandarmi care m-au preluat si m-au indepartat de pericol”, se arata in chemarea in judecata semnata de jandarmerita Stefania.

coral