Cea mai mare companie de streaming din lume a început în primăvară să testeze sistemul prin care oprește folosirea contului în mai multe locuințe. Ce s-a întâmplat însă în țările foloste drept ”cobai” – Peru, Costa Rica și Chile?

Potrivit publicației de tehnologie ”Rest of the World”, cele trei state din America Latină au fost alese pentru a testa interzicerea partajării contului deoarece Netflix obține cel mai mic profit per abonat în această parte a lumii. În plus, Peru, Costa Rica și Chile sunt piețe mici, astfel că, în cazul unui eșec al experimentului, gigantul streaming-ului va avea pierderi limitate.

Utilizatorii Netflix din cele 3 state au fost anunțați că vor plăti în plus în cazul în care împart contul cu cineva care locuiește la altă adresă – mai precis, altă ”gospodărie” (”household”). Însă ”Rest of World” scrie că mesajul nu a ajuns la toți abonații din Peru, iar mulți dintre cei la care a ajuns pur și simplu l-au ignorat și au continuat să împartă contul și parola între mai multe locuințe.

Alții și-au închis pur și simplu contul, considerând că este vorba de o scumpire a abonamentului, și au trecut pe alte platforme, care nu au politici împotriva partajării, arata wall-street.ro

Ce s-a întâmplat cu abonații care au continuat să împartă contul cu prietenii

Cei care au continuat să își împartă contul cu prietenii nu au fost sancționați în niciun fel, scrie publicația – nici măcar prin mărirea abonamentului. De altfel, modul neclar în care Netflix definește ”gospodăria” în care poate fi utilizat contul fără taxe suplimentare ar lăsa loc reclamațiilor la agențiile de protecție a consumatorului.

Reprezentanții Neflix au explicat pentru ”Rest of World” că ”gospodăria” se referă la persoane care locuiesc în aceeași clădire (deși nu e clar cum se aplică acest lucru la un bloc de apartamente). Ei au precizat și că schimbările sunt ”progresive”, astfel că abonamentele majorate ar putea să nu ajungă la toți clienții în același timp.

coral