Cand esti invitata la o nunta, printre primele lucruri care iti vin in minte este intrebarea „Cu ce ma voi imbraca?”. Inainte de a decide, cere mai multe informatii despre codul vestimentar – va fi de gala sau mai lejer?

Oricum ar fi, exista niste reguli clare cu ce nu ar trebui sa porti la o nunta pe care ar trebui sa le respecte orice femeie.

Nu purta alb

Orice ai face, nu purta alb – si nici vreo nuanta foarte deschisa de crem, roz, bleo sau galben. Este o regula de bun simt pe care ar trebui sa o stie oricine – dar inca exista femei care nu o respecta. Rochiile albe sau care sunt atat de deschise la culoare incat par albe sunt frumoase, dar nu atunci cand esti invitata la o nunta. Lasa mireasa sa straluceasca si alege o culoare care sa nu te faca sa pari ca vrei sa concurezi cu ea.

Casual nu inseamna cu adevarat casual la nunti

Exista nunti care specifica invitatilor sa vina imbracati casual. Dar daca locatia este un restaurant destul de elegant, ce faci? Mai mult ca siguri vor fi acolo si oameni imbracati ca de bal, in pofida codului vestimentar. In aceste situatii, alege fie un costum cu pantalonie si sacou, fie o rochie dintr-un material bun, care este putin prea eleganta pentru o plimbare prin parc, dar nu suficient de eleganta incat sa incalci codul vestimentar.

Evita tot ce inseamna denim

Denimul este o greseala la nunti, indiferent de codul vestimentar. Este genul de material care pur si simplu nu se preteaza la asemenea ocazii speciale. Chiar si la cea mai casual nunta vei arata putin ridicol daca apari imbracata in pantaloni sau fusta de denim. Iar daca este o nunta mai formala, cu atat mai mult evita acest material – exista rochii de denim care se vor elegante, dar in realitate sunt opusul.

Ia in considerare unde se tine nunta

Uneori, nu primesti niciun indiciu cu privire la codul vestimentar si trebuie sa te descurci pe cont propriu. In acele situatii, gandeste-te unde se tine nunta. Va fi intr-o gradina? Atunci o rochie retro si midi ar putea fi mai potrivita decat una pompoasa, de bal. Va fi intr-un castel medieval? Atunci poate ca un costum elegant, in stil office, ar face o nota discordanta mare cu decorul. coral