Șoferii de TIR sunt la mare căutare în această perioadă, atât în România, dar mai ales în străinătate. Salariile șoferilor de TIR din țara noastră sunt peste media din România, iar la acestea se mai afaugă și alte beneficii. Chiar și așa angajatorii se bat ca să-i depisteze pe cei mai abili șoferi de pe piața muncii.

Cât câștigă un șofer de TIR în România și cât se câștigă în UE?

Să fi șofer de TIR în zilele noastre este o mare realizare. Aceștia sunt la mare căutare printre angajatorii din țară, dar și printre cei din străinătate. Astfel, șoferii de TIR au ajuns să aibă printre cele mai bune salarii. Potrivit unui studiu făcut de curând, salariul unui șofer de TIR în România pornește de la 2500 de lei net, adică angajatul se alege cu toată suma de bani în mână.

Pe de altă parte, potrivit aceluiași studiu, șoferii de TIR care fac transport internațional pot porni de la un salariu de 3.800 de lei pe lună (820 de euro), în timp ce aceia cu mai multă experiență ajung chiar și la 7.000 de lei pe lună (1550 de euro).

La salariu se mai pot adăuga și alte beneficii

În plus, salariile de mai sus nu sunt fixe. La aceste sume șoferilor de TIR se pot adăuga și alte beneficii bănești, în funcție de numărul de curse efectuate, precum și de numărul de kilometri parcurși.

Conform platformei ejobs.ro, în prezent există anunțuri de muncă potrivit cărora angajatorii plătesc 3.800 lei pe lună (câștig de bază). De multe ori angajatorii oferă șoferilor de TIR cazările și mesele zilnice.

Cât câștigă șoferii de TIR în Europa

Șoferii de TIR din Europa au salarii frumoase. Spre exemplu, un șofer de TIR are un salariu în Germania ce variază între 2.200 si 2.500 euro net, adică aproximativ 10.000-12.000 de lei.

coral