Pe internet circula foarte multe filmuleţe în care lăutarii primesc munţi de bani pentru dedicaţii! Dar ce se întâmplă cu sumele după ce se sting luminile? Un patron de local a dezvăluit adevărata situaţie de la petrecerile din România!

Maneliştii pleacă, de cele mai multe cazuri, de la evenimente cu buzunarele pline, bani pe care îi primesc în timpul cantărilor, în afara onorariului negociat. Există situaţii în care lăutarii nu împart în mod egal cu trupa sumele încasate, dar nici ei nu rămân cu banii primiţi pe timpul evenimentului.

Patronul unui local din România a dezvăluit faptul că la petrecerile organizate de interlopi, liderii clanurilor profita de momentele în care sunt filmaţi când dau dedicaţii şi aruncă cu bani pentru a-şi creşte imaginea, ulterior urmând să-şi recupereze sumele.

“Când cânta în localuri, atunci se întâmplă manevrele, pentru că la nunți și botezuri se iau banii înainte, cu toate că și acolo se mai fac gesturi de genul ăsta. Predominant sunt Duduienii (n.r una dintre cele mai importante grupări de tip mafiot din Capitală) cu gesturi de genul, dar foarte multă lume face asta.

Salam începe cântarea, și la un moment dat încep dedicațiile, de exemplu, 10 milioane pentru un individ. La final, când termină de cântat persoanele respective, îl urmăresc și îi iau înapoi 20-30 de milioane, depinde de persoană. Toți lăutarii trec prin asta mereu, mai puțin Minune, care anunță de la început: ”Ce primește Adrian, nu se dă înapoi”, a declarat sub protecția anonimatului un personaj central al petrecerilor cu lăutari, pentru Cancan.ro.

Mai mult, acesta povesteşte un episod în care Florin Salam ar fi fost ţinta unor asemenea personaje: “Salam nu e singurul care trece prin asta dar el e cel mai terorizat pentru că face cei mai mulţi bani, tocmai din cauza asta a refuzat şi refuza să mai cânte la localuri în Bucureşti, pentru că până la urmă are şi el o familie şi nu îi convine să stea plecat de acasă şi în loc să facă bani să dea de la el.

De Paşte, anul trecut la Balkan (n.r club controlat de clanul Caranilor), un membru din gruparea Duduienilor l-a prins pe Salam după ce a terminat de cântat şi i-a cerut suma de două mii de euro , asta după ce el a dat la dedicaţii în jur de 500 de euro. Salam atunci pentru prima oară a refuzat să dea banii înapoi şi persoana respectivă i-a dat un capac de fata cu toată lumea până Florin a făcut plata”, a continuat acesta.

coral