Fie că poate mulți dintre noi nu vrem să recunoaștem, lipsa de sex ne poate afecta sănătatea. Cercetările spun că primele efecte se resimt chiar și după 2-3 săptămâni, însă câteva luni fără activitate pot afecta organismul atât la nivel fizic cât și psihic.

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când faci sex rar sau deloc? Din păcate, specialiștii susțin că lucruri nu tocmai bune. Sexul nu este o activitate pe care să o faci doar din plăcere, ci și din motive medicale. Însă, din păcate, ritmul de viață cotidian, stresul, oboseala, alimentația deficitară, fumatul, alcoolul și sedentarismul, toate contribuie la scăderea libidoului și reducerea semnificativă a frecvenței actelor sexuale.

Conform cercetărilor, femeile sunt mai mult afectate de lipsa de sex, însă nici bărbații nu sunt feriți de anumite riscuri. Iată ce se întâmplă la nivel psihic și fizic în organismele noastre, atunci când activitatea sexuală este lăsată pe ultimul loc pe lista de priorități.

Ce se întâmplă cu femeile care nu fac sex deloc sau prea rar

Pentru femei, activitatea sexuală este esențială pentru reducerea stresului, îmbunătățirea funcțiilor cardiovasculare precum și a calității somnului. De asemenea, sexul frecvent este și un stimulent al sistemului imunitar.

Printre riscurile la care este supusă o femeie care face sex mai rar de o dată pe lună și care nici nu își consumă energia sexuală prin masturbare, enumerăm pe următoarele:

–       creșterea posibilității de a dezvolta incontinență urinară din cauza slăbirii mușchilor pelvieni;

–       atrofia vaginală (subțierea și uscarea pereților vaginali), care poate duce la durere, sângerare și senzație de arsură în timpul actului sexual;

–       scăderea libidoului – cu cât evităm sexul mai des, cu atât reducem nevoia pentru acesta și organismul „se obișnuiește” fără;

–       durerile din timpul menstruației se vor înrăutăți, iar perioadele de menstruație pot fi prelungite;

–       dereglări hormonale care pot duce la apariția chisturilor ovariene;

–       tulburări psihice precum: atacuri de panică, depresie, anxietate, acumularea de emoții negative, stări de nervozitate excesivă, schimbări bruște de stare, tulburări ale somnului, toate apărute pe fondul energiei sexuale acumulate.

Ce se întâmplă în organismul bărbaților care fac sex prea rar

Sexul îmbunătățește starea de spirit a bărbaților, reduce stresul, contribuie la buna funcționare a inimii și poate chiar să crească durata vieții.

Însă, pentru bărbații care fac pauze lungi de la sex dar și de la masturbare, riscurile cele mai frecvente la care se supun sunt:

–       posibilitatea crescută de a dezvolta boli de inimă, deoarece își reduc cantitatea de progesteron și estrogen din organism;

–       apariția disfuncțiilor erectile din cauza îngustării arterelor și țesuturilor de la nivelul penisului. Pentru a preveni aceste probleme sau a le trata, recomandăm un top al celor mai bune pastile potență;

–       apariția sau creșterea nivelului colesterolului în organism, ceea ce poate duce la probleme cardiovasculare;

–       scăderea imunității deoarece scade nivelul de endorfine din organism odată cu lipsa sexului;

–       apariția problemelor la nivelul prostatei – se spune că bărbații care ejaculează de mai puțin de 7 ori pe lună se supun unui risc mai mare de a dezvolta cancer de prostată, comparativ cu cei care ejaculează de cel puțin 21 de ori pe lună;

–       crește riscul de infecții urinare;

–       crește nivelul de anxietate, apar tulburările de somn și este afectată inclusiv viața de cuplu.

Concluzia: nu este recomandat să faci sex rar sau deloc

După cum ai putut observa, fie că ești bărbat sau femeie, sexul are un rol important în viața ta. Fie că vorbim despre felul cum lipsa acestuia afectează potența la bărbați sau sănătatea organismului feminin, concluzia este clară: elimină riscurile prin practicarea de relații sexuale cel puțin de două ori pe săptămână.

Sperăm să îți fie de folos! coral