Primarul Emil Boc spune că nu îi poate trimite după gratii pe cei care contestă existența COVID sau spun că vaccinul este arma Diavolului, dar cred în noroc, vrăjitoare și alte tratamente naturiste.

„Eu am un punct de vedere ușor diferit. În lume sunt două moduri mari de guvernare a oamenilor și a orașelor, modelul democratic și cel autoritar. 

Avem modele de țări: Rusia și UE sau America. În unele părți ale lumii s-au închis orașe de 11 milioane de oameni fără să zică cineva ceva. În unele părți se ascund informații sau le umflau. Știm și noi că am avut și spuneau să porumbul crește cât stâlpul de telegraf. 

Democrația pune în centrul ecuației sale libertatea. Asta face ca și cel care nu este de acord cu mine să aibă dreptul să se exprime. Inclusiv aceia care știu că nu au dreptate, că nu au dovezi, dar nici nu îi pot închide în închisoare, dacă nu sunt de acord cu mine. 

Marea artă este să știm să ascultăm, să ne formăm singuri punctele de vedere, să ne alegem sursele de informare și să judecăm. În democrații, vaccinarea nu este obligatorie, dar îi explici omului că fără vaccinare nu poți participa la anumite evenimente, să intri la anumite restaurante. Nu este obligatoriu dar nu poți intra în anumite state. 

Ține de esența democrației, de a-i asculta și pe ceilalți. Democrația este cea mai proastă formă de guvernământ, cu excepția celorlalte”, a declarat Emil Boc, la Napoca FM.

 

coral