O infirmiera din Italia si-a pus capat zilelor cand a aflat ca este infectata cu COVID-19. In varsta de 34 de ani, aceasta era devastata de faptul ca ar fi putut transmite virusul si altor persoane cu care a intrat in contact. Tanara lucra la Spitalul San Gerardo din Monza, la sectia de terapie intensiva.

Directorul spitalului din Monza a subliniat ca infirmiera “era acasa din 10 martie, in concediu medical. Nu era supravegheata”.

“Infirmierii, cu totii, nu lasa niciodata la greu pe nimeni. Indiferent de riscurile evidente la care se expun. Dar nu trebuie sa-i lasam singuri”, a fost reactia FNOPI (Federatia Nationala a Infirmierilor din Italia).

COVID-19 a ucis, deja, 7.503 persoane in Italia

Altfel, pentru a patra zi, numarul cazurilor actuale de coronavirus a scazut in Italia: 3.491 in ultimele 24 de ore, marti erau 3.612 cazuri; este in scadere si numarul deceselor dar ramane inca mare: 683 intr-o zi, cu o zi inainte fiind 743. In total, au murit 7.503 persoane, o cifra inspaimantatoare, scrie La Repubblica.

Persoanele vindecate, potrivit datelor Protectiei Civile, intr-o zi au fost 1.036, in total fiind 9.362.

De la inceputul epidemiei, numarul total al celor infectati, morti si vindecati este de 74.386, anunta news.ro.

Datele despre criza de coronavirus pentru ziua de miercuri au fost anuntate de directorul operativ al Departamentului Protectiei Civile, Luigi D’Angelo.

coral