Cea mai mare secţie ATI cu pacienţi COVID-19 din judeţul Sibiu nu are autorizație ISU. Secția cu 12 paturi din Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu nu poate obține acest document.

Clădirea este foarte veche și nu poate primi autorizația, precizează conducerea spitalului sibian.

Cea mai mare secţie ATI, din judeţul Sibiu, cu pacienţi COVID-19 nu are autorizație ISU

„În momentul de faţă, pentru pavilionul Chirurgical al SCJU Sibiu, unde se regăseşte şi Secţia ATI, nu poate fi obţinută autorizaţia ISU, întrucât clădirea este una veche şi nu corespunde normelor actuale pentru obţinerea autorizaţiei. Pentru a putea obţine autorizarea ISU conform solicitărilor actuale este necesară reabilitarea completă a pavilionului. Unitatea de Primiri Urgenţe, situată la parterul pavilionului în discuţie, are autorizaţia ISU din 13.06.2017 obţinută în urma extinderii acesteia”, a transmis conducerea SCJU Sibiu.

CITEȘTE ȘI:

Cinci motive pentru care Cluj-Napoca NU intră încă în carantină, în ciuda numărului mari de îmbolnăviri

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este format din mai multe clădiri, majoritatea foarte vechi, dar reabilitate. Multe dintre aceste secții ale spitalului au avize ISU. Printre acestea se numără: Secţia de Infecţioase cu pacienţi COVID-19, clădirea cu secţia de Recuperare, Ambulatoriul, Centrul de Cercetare în domeniul cardiac şi vascular, extinderea UPU. Au avize ISU, printre altele, secţiile de Neurochirurgie şi Oftalmologie, etajare corp nou ATI, cuprinzând bloc chirurgical, secţii chirurgicale, Urologie, Ortopedie, mai precizează spitalul sibian.

Spitale pline, secții ATI suprasolicitate!

La Sibiu și la Alba Iulia, toate spitalele sunt pline. Cu toate acestea, există promisiuni că numărul paturilor vă crește, însă personal medical nu există, care să asigure tratamentul pacienților. Acest fapt îngreunează și mai mult situația.

Vremurile disperate cer soluții disperate. Astfel, la Galați, unde există deja nouă paturi la terapie intensivă, au mai fost adăugate încă trei. Chiar și așa, numărul mare de pacienții nu poate fi acoperit, fapt care a determinat medicii să unească paturile, pentru a încăpea mai mulți bolnavi.

Județul Sibiu este pe primul loc, cu cea mai mare rată de infectare

Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România cu cea mai mare rată de infectare, de 8,83 la mia de locuitori, în condiţiile în care în municipiul Sibiu rata a crescut la 13,42 luni, chiar în prima zi de carantină, informează Prefectura.

Potrivit sursei citate, principalul spital unde sunt trataţi pacienţii COVID-19, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, este plin, are în prezent 209 bolnavi infectaţi, din care 12 sunt în ATI.

Sibiul a intrat in carantina totala incepand de duminica.

Poliția Sibiu a anunțat că restricțiile încep de duminică, de la ora 18.00, când accesul auto pe bretelele care asigură legătura între strada Henri Coandă și A1, atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea de pe autostradă, nu mai este permis. Restricția spre și dinspre Autostradă este prima instituită între măsurile de restricționare a traficului ca urmare a intrării municipiului Sibiu în carantină, luni, de la ora 5.00. coral