Organizatorii turneului WTA de la Cluj-Napoca, Winners Open, care va avea loc în perioada 1-8 august, au decis să îi ofere un wildcard jucătoarei române de tenis Elena Gabriela Ruse.

Anunţul vine după ce Ruse a câştigat, duminică, turneul Hamburg European Open, obţinând şapte victorii în tot atâtea zile şi primul titlu WTA al carierei. Ruse a urcat 65 de poziţii în clasamentul WTA, până pe locul 133.

Gabriela va intra pe tabloul principal al turneului de la Cluj alături de jucătoare de top şi ar putea să o reîntâlnească acasă pe germanca Andrea Petkovic (97 WTA), pe care a învins-o în finala competiţiei de la Hamburg.

Ruse este a cincea jucătoare din România care intră pe tabloul principal la Winners Open, după Patricia Maria Ţig, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan şi Irina Bara.

Turneul de tenis Winners Open va avea loc în 1-8 august, la Winners Sports Club, cu public. Abonamentele şi biletele au fost puse în vânzare în date de 1 iulie şi mai mult de jumătate au fost deja epuizate, precizează organizatorii. Competiţia se va disputa pe zgură, va avea probe de simplu şi dublu, premii de 235.000 de dolari şi 250 de puncte în clasamentul WTA

În 2020, Winners Open a fost primul turneu de tenis cu premii în bani şi fără puncte din România organizat după cele trei luni de izolare din anul 2020 (2-5 iulie). Competiţia a fost atractivă pentru şase nume mari ale tenisului românesc: Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun şi Miriam Bulgaru. Gabriela Ruse a câştigat marele premiu de 10.000 de dolari şi a avut şansa să joace un meci demonstrativ de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău şi Marius Copil.

coral