Atunci când te gândești la criminali în serie, cu siguranță nu te gândești la băbuțe simpatice și, în mod și mai evident, nu la Baba Anujka.

Cu toate astea, dincolo de anii săi, se pare că Baba Anujka a omorât peste 150 de bărbați, ceea ce o face cea mai de temut criminală în serie din Europa.

Baba Anujka a fost prinsă târziu, la vârsta de 90 de ani

Baba Anujka (sau Ana Daxin) s-a născut în România, cel mai probabil în 1837, cu toate că anul clar al nașterii acesteia nu este cunoscut. Peste ani, ea urma să devină cea mai profilică criminală în serie a Europei de Est.

Conform Impact.ro, ea a fost găsită vinovată pentru uciderea a peste 150 de bărbați, însă acest lucru s-a întâmplat un pic cam târziu, mai exact când femeia deja împlinise vârsta de 90 de ani.

Suspectată încă din 1914, ea a scăpat, într-o primă instanță, de închisoare, din cauza lipsei de probe. În 1928, anchetatorii reușeau să găsească probele lipsă, așadar o condamnau pe aceasta la 15 ani de muncă silnică. Nu a reușit să stea în închisoare decât opt ani, fiind considerată prea în vârstă pentru asta. Urma să moară doi ani mai târziu, arată playtech.ro

Baba Anujka

Cum își omora victimele

Potrivit anchetatorilor, Baba Anujka s-ar fi îndrăgostit, în tinerețe, de un tânăr ofițer austriac care ar fi părăsit-o ulterior, însă nu înainte de a-i da un mic „cadou”: sifilis. Și cum medicina acelor vremuri nu era atât de avansată și nici disponibilă oricui, femeia s-a simțit nevoită să învețe singură să-și prepare „medicamentele”.

Mai tâziu, Baba Anujka avea deja un adevărat laborator artizanal și era considerată o adevărată tămăduitoare, lăudându-se că poate să ofere un leac miraculos care avea să-i ajute pe bărbați în dragoste, în schimbul a 5.000 de dinari.

Nu numai că leacul nu funcționa, însă aceștia aveau să moară pe capete mai apoi, de vreme ce această poțiune conținea arsenic, mercur și seminte de tatula (plantă etnobotanică).

Firește, te-ai putea întreba de ce alegea să își omoare clienții? Ca să îți poți răspunde la întrebarea aceasta, imaginează-ți ce s-ar fi întâmplat atunci când clienții săi ar fi aflat că acel leac menit să le ajute viața amoroasă nu e bun de nimic.

Un client mort e mai secretos decât unul viu. coral