Cecenii luptători au lui Ramzan Kadîrov au instituit o adevărată teroare în Mariupol, potrivit unor imagini publicate de liderul acestora! Militarii pot fi văzuți cum se distrează trăgând cu automatele înspre locuințele civililor, iar apoi sărbătorind aceste atacuri sângeroase. Și totuși, la intrarea în acest război pornit de Rusia, cecenii au anunțat că ei vor doar să curețe Ucraina de naziști.

Armata cecenă este cunoscută pentru videoclipurile sale inspirate de Hollywood, care pretind că își arată soldații în acțiune, în timp ce îi arată că fac, de fapt, foarte puțin. Experții spun că videoclipurile sunt doar o altă ramură a eforturilor de propagandă ale lui Putin. Trupele cecene au fost încorporate în Garda Națională a Rusiei și luptă în Ucraina de la începutul invaziei, din 24 februarie.

Cecenii lui Kadîrov seamănă teroare în Mariupol

Imagini oribile filmate în Mariupol, care arată un grup de luptători ceceni care trăg cu mitralierele spre clădiri rezidențiale din orașul aflat sub asediu de aproape o lună. Alte asemena clipuri, publicate de liderul cecen Ramzan Kadîrov, au arătat cum soldații ceceni sărbătoresc aceste atacuri sângeroase.

Pe canalul său Telegram, Kadîrov a susținut că luptătorii săi curățau „teritoriul de naziști”, repetând un discurs folosit de președintele rus Vladimir Putin și de mașinăria sa de propagandă pentru a justifica invadarea Ucrainei. Luptătorii lui Kadîrov nu au ezitat o clipă și au dezlănțuit o adevărată teroare în Mariupol! În plus, ceceni par să sărbătorească aceste atacuri sângeroase.

Mai mult, la jumătatea săptămânii trecute, Ramzan Kadîrov a transmis că luptătorii săi au străpuns apărarea ucraineană pentru a prelua controlul asupra primăriei lui Mariupol. De asemenea, aceștia ar fi arborat steagul Rusiei. Însă, informația nu a fost verificată, iar forțele armate ale Ucrainei au contrazis total declarațiile.

Mariupol, orașul cel mai afectat după invazia rusă

Mariupol, orașul din sudul Ucrainei, a fost probabil cel mai afectat de la începutul războiului pornit de ruși. Aici, au avut loc cele mai intense lupte de când Putin a ordonat armatei sale să intre în Ucraina pe 24 februarie. În tot acest timp, forțele ruse au bombardat constant și au distrus mari părți ale orașului. Conform oficialilor ucraineni, cel puțin 2.400 de civili au fost uciși în orașul-port din sudul țării, însă adevăratul bilanț ar putea fi mult mai mare.

În acest sens, ONU a declarat vineri, 25 martie, că a primit informații despre gropi comune din oraș, care a fost locul unei lovituri devastatoare asupra unui teatru, care a provocat moartea a cel puțin 300 de oameni. Între timp, primarul orașului a declarat sâmbătă că a vorbit cu ambasadorul Franței în Ucraina despre opțiunile de evacuare a civililor, după ce președintele francez Emmanuel Macron a declarat că va propune Rusiei un plan pentru a ajuta oamenii să plece. Însă rămâne de văzut cum s-ar putea realiza acest lucru, atât timp cât cecenii lui Kadîrov seamănă teroare în Mariupol.

coral