Dacă îți place ideea de a crea fără efort, în propria bucătărie, băuturi similare cu cele de la cafenea, atunci îți putem recomanda cu căldură să cumperi un aparat de cafea cu capsule.

De la flat white de lux la espressouri gustoase, nu a fost niciodată mai ușor să faci o cafea uimitoare din confortul bucătăriei tale.

Găsirea celui mai bun aparat de cafea cu capsule care să se potrivească nevoilor tale, însă, nu este la fel de simplă. Există atât de multe modele dintre care să alegi, fiecare cu caracteristici extrem de diferite și la o gamă largă de prețuri diferite. Însă ghidul nostru de cumpărare de mai jos te va ghida prin lucrurile pe care trebuie să le știi.

Ce tipuri de băuturi poți face cu aparatele de cafea cu capsule?

Indiferent de tipul de expresor cafea pe care îl cumperi, băuturile clasice pe bază de cafea sunt disponibile. Aparatele mai ieftine tind să livreze cafea neagră de bază, cum ar fi espresso și lungo, în timp ce modelele mai scumpe adaugă mai multe dimensiuni de băuturi și adaugă adesea opțiuni de lapte fierbinte.

Unele dintre cele mai scumpe aparate au carafe de lapte încorporate care le permit să livreze latte cremoase și cappuccino la atingerea unui buton, în timp ce altele au baghete de abur care îți permit să îți spumezi manual propriul lapte pentru a crea propria ta cafea delicioasă. Altele pur și simplu împachetează un spumant de lapte separat care încălzește și spumează laptele prin apăsarea unui buton.

Există anumite caracteristici la care ar trebui să mă uit sau să le evit?

Dacă ești în căutarea unei băuturi profesionale în stil barista acasă, îți recomandăm cu căldură să alegi un aparat de cafea cu baghetă de abur. Acest lucru îți va permite să pregătești lapte spumos la abur, așa cum ai găsi într-o cafenea. În caz contrar, asigură-te că ai bugetat un spumant de lapte separat.

Dacă vrei o cafea spumoasă, dar nu vrei bătaia de cap a unei baghete de abur, unele aparate, precum modelele Tassimo My Way și Dolce Gusto, au capsule în două trepte, care vin cu un element cremos de lapte, precum și cu unul cu cafea, astfel încât să poți recrea un cappuccino spumos în câteva secunde. Nu este nici pe departe la fel de autentic ca laptele spumat cu o baghetă de abur, dar este mult mai rapid și, în majoritatea cazurilor, mult mai ieftin.

Dacă personalizarea băuturilor este importantă pentru tine, atunci caută aparate cu opțiuni de ajustare a mărimii băuturilor, a temperaturii și a tăriei cafelei. Toate aparatele cu capsule de cafea îți vor permite să personalizezi dimensiunea băuturii într-un fel, dar anumite aparate fac o treabă mult mai bună, făcând procesul rapid și simplu.

Cele mai bune aparate de cafea cu capsule de cumpărat

Iată acum și un scurt top al celor mai bune aparate de cafea cu capsule.

1. Nespresso Vertuo Next

Dacă preferi o cană mare de cafea dimineața, acest aparat simplu, cu o singură atingere, te va ajuta. Toarnă căni mari de cafea cu capsule de calitate excepțional de bună, producând băuturi gustoase pe care le poți savura cu sau fără lapte.

Nici cu programarea dimensiunilor băuturii nu trebuie să te încurci – deși poți face acest lucru dacă vrei. Pur și simplu introdu capsula și aparatul va citi codul de bare, distribuind automat doar cantitatea potrivită de apă pentru tipul de cafea din interior. Ai în jur de 30 de tipuri de cafea din care să alegi.

2. Lavazza Idola

Dacă ești în căutarea unui aparat de cafea cu o selecție mare de caracteristici, un design elegant și capsule de cafea de bună calitate, îți recomandăm cu căldură Lavazza Idola.

Acest aparat de cafea cu capsule, incredibil de ușor de utilizat, produce patru dimensiuni de băutură: espresso, espresso lung, cafea lungă și, în sfârșit, o „băutură în doză gratuită”, care trage suficientă apă pentru o cană plină de cafea. Există și un buton pentru a regla temperatura apei.

Calitatea capsulelor este fantastică, dar, din păcate, nu există o gamă uriașă de amestecuri din care să alegi.

3. Lavazza Jolie

Nu te lăsa păcălit de statura sa minimalistă: cel mai mic, cel mai accesibil aparat (și, după părerea noastră, cel mai elegant) cu capsule de la Lavazza, face un espresso cu adevărat drăguț. Folosește aceleași EcoCaps compostabile ca și Idola, oferind o cafea de calitate excelentă și este acționat cu un singur buton. coral