Cel mai mare parc din Cluj-Napoca va fi amenajat pe o suprafață de peste 21 de hectare, în zona Bulevardului Muncii. Este vorba despre Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, investiție din fonduri europene. 

După ce, în decembrie 2018, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economic pentru acest obiectiv, în ședința de miercuri, 8 mai 2019, aceștia vor vota proiectul și cheltuielile aferente pentru obiectivul de investiții „Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor”. Investiția se ridică la suma de 22.861.202 lei (aproape 5 milioane de euro), fonduri europene nerambursabile, contribuția Primăriei Cluj-Napoca fiind de 1.229.156 lei (260.000 euro). 

"În data de 29.12.2018 Municipiul Cluj-Napoca a depus în sistemul My SMIS proiectul de “Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului-Pădurea Clujenilor”, în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020, Axa prioritară – 4 – sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritate de investiții 4.2 – realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii a mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate, reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului", se arată în proiectul HCL

Parcul va avea alei pietonale, piste de biciclete, zone pentru sport și locuri de joacă pentru copii, foișoare, grupuri sanitare, mobilier urban, Wi-Fi, sistem de supraveghere video, parcări pentru biciclete și sistem de irigații.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni, iar cea de implementare generală a proiectului, cu toate activităţile suport (achiziţii, publicitate), de 36 de luni de la începerea implementării proiectului. 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

coral