Situaţie cu adevărat dramatică în Craiova unde sunt zeci de pacienţi care nu mai au locuri libere la Terapie Intensivă şi aşteaptă orice ajutor. Medicii sunt pur şi simplu copleşiţi de avalanşa de cazuri de COVID-19, iar două persoane au murit deja. Managerul unităţii medicale spune că sunt la limită şi că există o epuizare uriașă.

Altfel spus, managerul a mai explicat faptul că s-a mai deschis un sector al spitalului şi că recepţia acestuia a fost făcută azi noapte, în grabă şi pe întuneric.

Zeci de pacienţi așteaptă un loc liber la Terapie Intensivă la Craiova iar doi au murit

Conform managerului Spitalului Județean din Craiova, Laurenţiu Ivan Ivanovici, sunt zeci de pacienţi care nu mai au loc în Terapie Intensivă şi aşteaptă să se elibereze un loc. Managerul sublinează faptul că există o avalanșă de pacienţi care ajung în stare gravă şi că nici măcar în valul 3 nu s-a întâmplat acest lucru. Pe de altă parte, managerul a menţionat faptul că s-a redeschis o secţie a Spitalului Județean Craiova şi că recepţia acesteia s-a făcut în condiţii grele, noapte și pe întuneric. S-a reuşit transferul a trei pacienţi dar doi dintre ei au murit:

Ne-am confruntat cu o situaţie fără precedent, atât de mulţi pacienţi ajunşi în stare gravă. A trebuit să luăm decizia de a redeschide un sector. Am făcut recepţia lucrărilor aseară, pe întuneric şi am reuşit să mutăm o parte din pacienţi. Am reuşit în cursul dimineţii să tranferăm trei pacienţi, dar doi pacienţi au decedat. Au beneficiat de îngrijirea personalului medical.

Incă 30 de pacienţi sunt în UPU. Am cerut prin Prefectul judeţului ajutor. Vom solicita creșterea numărului de posturi de Terapie Intensive. Cei de la UPU nu pot face față din cauza numărului de persoane care ajung şi care au nevoie de oxigen. Instalaţiile funcţionează la capacitate maximă. Din păcate nu putem mai mult. La limită, instalaţiile au fost la un pas să nu mai functioneaze. În acest moment, toţi aceşti pacienţi beneficează de îngrijiri în cele două sectoare amenajate că AŢI. Și celelalte spitale care au secţii de Terapie Intensivă au şi ei nevoie de personal, a fost detașat personal medical. a declarat Laurenţiu Ivan Ivanovici, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova.

coral