Primăria Cluj-Napoca demarează o serie de dezbateri publice în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, pe care municipalitatea îl implementează din această vară și care este finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Astfel, joi, 31 octombrie 2019, de la ora 17:00 va avea loc dezbaterea publică având ca temă „Amenajarea spațiului verde în zona Canalului Morii – tronson Parcul Rozelor”. Întâlnirea va avea loc la clădirea Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Dezbaterea CIIC din 31 octombrie 2019 este, de asemenea, prima dintr-o serie de dezbateri pe teme de mediu, având în vedere faptul că reabilitatea şi extinderea spațiului pietonal în zona urbană, amenajarea de coridoare pietonale şi crearea de spaţii partajate, precum și crearea de noi spaţii vezi se numără printre strategiile municipalității.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) a fost lansat în urmă cu doi ani, fiind un laborator de idei, permanent, în care se dezvoltă și se testează diferitele forme de colaborare între actorii din oraș, cu scopul de a încuraja participarea clujenilor la viața orașului și de a promova discuții privind proiectele de dezvoltare urbană.

Proiectul ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’,vizează implementarea de măsuri privind adaptarea structurilor administrative existente, optimizarea proceselor orientate către cetățeni, prin crearea accesului online la serviciile administrației publice locale, precum și utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Prinăriei Cluj-Napoca, accesând ACEST link:

coral