Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre momentul când vom reveni la normalitate, precizând, de asemenea, că normalitatea reprezintă și scăparea de certificatul verde. Pe de altă parte, social-democratul a vorbit și despre condițiile în care se pot susține spectacolele.

Informația momentului despre certificatul verde! S-a aflat chiar acum. Vom reveni la normalitate
Duminică seara, ministrul Sănătății a declarat la Antena 3 că în această săptămână va exista o discuție la Lyon, în Franța, cu privire la soarta certificatului verde.

Alexandru Rafila a spus că va avea loc o întâlnire a miniștrilor Sănătății și a celor de Externe din Uniunea Europeană și că va participa și directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății. Printre subiectele care vor fi discutate, spune oficialul român, ar putea exista și certificatul verde despre care adaugă că s-ar putea renunța la acest document.

„În această săptămână va avea loc, la Lyon, întâlnirea ministrilor Sănătăţii şi a miniştrilor de Externe din UE în cadrul preşedinţiei franceze şi probabil se va discuta această problemă. Va participa şi directorul regional al OMS şi sper ca ulterior să avem un punct de vedere comun. Este posibil să se renunţe.

Nu va mai fi nevoie atunci când va scădea foarte mult transmiterea acestei boli. Din păcate, măsura nu poate fi unitară fiindcă şi nivelul de vaccinare este diferit între ţări, în momentul de faţă, şi atunci când va exista dovada că această boală este o infecţie banală care nu pune probleme sistemelor de sănătate şi numărul de cazuri se reduce foarte mult, cu siguranţă se va lua această măsură, cu o perioadă de tranziţie nu foarte lungă”, a declarat Alexandru Rafila.

coral