CFR Cluj s-a calificat in play-off-ul Champions League dupa ce a obtinut o victorie incredibila pe terenul celor de la Celtic. Campioana Romaniei s-a impus la Glasgow cu scorul de 4-3 la capatul unei partide fabuloase, care va intra in istorie.

In urma acestui rezultat, elevii lui Dan Petrescu si-au asigurat prezenta in grupele cupelor europene, o victorie in play-off ducandu-i in grupele Ligii, iar o infrangere in grupele Europa League.

Duelul de pe Celtic Park a inceput intr-o nota echilibrata, ardelenii evoluand agresiv si destul de sus in teren, punand presiune pe jucatorii adversi. Iar asta s-a vazut in dinamica jocului, ocaziile la poarta lui Bain aparand destul de repede.

Dupa un penalti cat se poate de clar refuzat de arbitru la Deac, acelasi jucator al CFR-ului a reusit sa deschida scorul in minutul 27, reluand in plasa balonul centrat foarte bine de Omrani.

Scotienii au incercat sa egaleze, insa la pauza echipa noastra a intrat la vestiare in avantaj si cam toata lumea se astepta la un meci mare.

Dupa reluarea jocului cei de la Celtic au lovit rapid, Forrest si Edouard marcand de doua ori in zece minute pentru a aduce gazdele in avantaj.

Omrani a restabilit egalitatea in minutul 76, transformand un penalti acordat dupa un hent la Brown, insa scotienii au marcat imediat dupa reluarea jocului, profitand de gafele mari din defensiva romana.

Cinci minute mai tarziu acelasi Omrani marca pentru 3-3 cu un sut din cadere sub transversala, iar in prelungirile prelungirilor Tucudean a punctat pentru un incredibil 4-3!

Pe CFR o asteapta acum o "dubla" de foc cu Slavia Praga pentru accederea in grupele Champions League si accesul la potul de peste 20 de milioane de euro, insa Petrescu si-a indeplinit deja obiectivul pentru acest sezon, echipa avand asigurata prezenta in grupele Europa League si in caz de infrangere.

coral