Presedintele chinez Xi Jinping a avertizat impotriva riscului unui al doilea val de infectii in tara, intrucat pandemia globala continua sa se raspandeasca, a informat agentia de stiri a companiei Xinhua, potrivit edition.cnn.co.

Intr-o intalnire a organului decizional suprem al Partidului Comunist Chinez, Comitetul Permanent al Biroului Politic, Xi a declarat ca, pe fondul presiunilor in scadere asupra economiei globale, „factorii instabili si incerti” se afla pe un trend ascendent. ”Aparent”, a spus oficialul, ”focarul de coronavirus din China este sub control”, fiind anuntate mai putine infectii sau decese transmise local in ultimele saptamani. De miercuri, epicentrul focarului initial, Wuhan, nu mai este, oficial, o zona inchisa.

„Au aparut noi dificultati si provocari pentru reluarea activitatii Chinei si pentru dezvoltarea economica si sociala”, a declarat presedintele Xi Jinping, potrivit sursei citate.

Niciun nou deces in China

Xi Xi Jinping a solicitat autoritatilor chineze sa urmareasca cu atentie cazurile importate din strainatate si sa previna reaparitia focarului de coronavirus.

In China nu s-a inregistrat niciun nou deces pentru prima oara de cand sunt date publicitatii statistici privind numarul bolnavilor care au murit ca urmare a infectarii cu noul coronavirus in luna ianuarie, conform informatiilor furnizate marti de autoritatile sanitare, transmite si agentia Reuters.

De la primul deces inregistrat pe 11 ianuarie, 3.331 de chinezi si-au pierdut viata in urma imbolnavirii cu COVID-19.

coral