Societatea Salina Turda SA, deținută de Municipiul Turda va înregistra un profit colosal la finele anului 2019, conform estimărilor și a bugetului de venituri și cheltuieli care a fost rectificat prin hotărâre de Consiliu Local, la finele lunii noiembrie.

Conform rectificării de buget, Salina Turda SA va înregistra venituri de 26.434.000 lei la finele acestui an, ajungând la un profit brut de 9.061.000 lei. În anul 2018 s-au înregistrat venituri de 22.226.428 lei și un profit brut de 7.691.961 lei.

Rezultatele au fost obținute în condițiile în care societatea a avut un interimat pe aproape toată durata anului, în ceea ce privește directorul general, procedura de alegere a unui director general, conform legii, terminându-se ulterior cu demisia acestuia. În prezent, director general interimar este Monica Codreanu.

Societatea a obținut în acest an locul II la nivel național n Topul Național al Firmelor realizat de Camera de Comerț și Industrie a României.

Locul 2 în domeniul Servicii, la categoria Intreprinderi Mijlocii, grupa Gestionarea monumentelor, clădirilor istorice și a altor obiective de interes turistic, reprezintă o recunoaștere națională a unor rezultate comerciale care fac din ”cel mai frumos loc subteran de pe Pământ” (Business Insider) un model de succes în ceea ce privește dezvoltarea și sustenabilitatea unui proiect de dezvoltare turistică.

Cu aproape 690.000 de turiști în anul 2018 (în creștere față de anul precedent), din care 35% din străinătate, cu o cifră de afaceri de 22.081.394 lei și cu un profit brut de 7.691.961 lei, Salina Turda SA a ajuns o ”constantă” în Topul Național al Firmelor la nivel național, în ultimii ani (2016 – locul 1, 2017 – locul 2, 2018 – locul 1, 2019 – locul 2).

Rezultatele economico-financiare se reflectă în mod direct în bunăstarea turdenilor și ridicarea standardului lor de viață (conform legii, minim 50% din profitul realizat se varsă la bugetul local). Societatea contribuie la veniturile bugetului local, conform procedurilor legale, din sumele vărsate administrația locală putând suplimenta lucrările de investiții. De asemenea, societatea acoperă cheltuielile pentru buna funcționare a bazinului de înot didactic, anual sute de copii beneficiind de învățarea tainelor înotului sau chiar performând în această ramură sportivă.

Totodată, Salina Turda S.A. se implică în susținerea unor acțiuni organizate în urbe de organizațiile neguvernamentale, sprijină performanța tinerilor, sprijină organizarea unor evenimente pentru turdeni și este un important susținător al echipei de handbal Potaissa Turda, care activează cu succes în Liga Națională de handbal masculin (a cucerit medaliile de bronz în 2019), câștigând și primul trofeu european din istoria orașului (Cupa Challenge, 2018).

Salina Turda SA este o societate pe acțiuni, cu acționar unic Municipiul Turda, care gestionează mai multe obiective: Salina Turda, Ștrandul Durgău, Bazinul de Înot, Hotelul Potaissa, Centrul Spa.

coral