O tânără polițistă din Cernăuți, Ucraina, a fost împușcată mortal, după ce a fost chemată să intervină la o școală unde un bărbat molesta copiii și se dezbrăca în fața lor.  

Taisia Tatarin avea doar 22 de ani și era sublocotenent în poliție. Ea ​​s-a alăturat poliției de patrulare în august 2020.

Tânăra polițistă ​​​​și colegul ei, Oleksandr Hutsul, au intervenit luni în urma unui apel privind molestarea unor minori la o școală. Cei doi l-au găsit repede pe pedofilul care s-a dezbrăcat în fața unor elevi, însă acesta era înarmat. A tras mai multe focuri de armă către polițiști și a împușcat-o în cap pe Taisia. Colegul ei a fost și el rănit, și a fost internat în spital, conform Galka.

Ucigașul a fugit, dar a fost găsit două zile mai târziu. A fost împușcat mortal de polițiști după ce a deschis focul asupra lor. Potrivit autorităților, ucigașuș Taisiei avea 53 de ani și era originar din Crimeea, dar avea domiciliul în Jîtomîr, la aproape 400 de kilometri de Cernăuți, arată stirileprotv.ro

Colegii și apropiații tinerei polițiste au postat pe rețelele de socializare numeroase mesaje în care își exprimă durerea, potrivit presei locale. 

„Cuvintele nu pot transmite toată durerea și tristețea. Este ca un coșmar. Este imposibil să realizezi! O amintire eternă”, a scris una dintre rudele fetei.

„Ai fost unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut”, a scris și unul dintre colegii Taisei.

„Inima mea se rupe în bucăți – Taia noastră a murit!”, a scris un alt polițist, coleg cu Taisia.

coral