Ester Peony, care a castigat finala nationala Eurovision 2019 si va reprezenta Romania la concursul de la Tel Aviv este o tanara artista si compozitoare.

Ester Peony, pe numele sau real Ester Alexandra Cretu, este o cantareata si compozitoare de origine romana. Pasiunea ei pentru muzica a aparut inca din copilarie, pe cand locuia cu familia in Montreal, Canada.

In 2014, Ester s-a facut remarcata in mediul online prin inregistrarea unor cover-uri in stil propriu, fapt care i-a adus aprecierea internautilor si nu numai.

Un an mai tarziu, a debutat pe radio si TV cu piesa „Sub aripa ta” (feat. Vescan), care s-a bucurat de succes, clasandu-se saptamani la rand in topurile radiourilor si posturilor TV de muzica din Romania.

In 2018 lanseaza primul EP, „Dig It”, unde Ester se numara printre principalii compozitori. Impreuna cu Alexandru Serbu si Ioana Victoria Badea scrie „On a Sunday”, melodie cu care se inscrie in Selectia Nationala Eurovision 2019. In prezent, Ester lucreaza la primul ei album, care va fi lansat anul acesta

Ester Peony a castigat Finala Eurovision Romania 2019, care a avut loc duminica, la Sala Polivalenta din Bucuresti. A obtinut un punctaj final de 65 de puncte, in timp ce Laura Bretan, care a terminat a doua, a obtinut 60 de puncte. Pe locul 3 s-a clasat Bella Santiago, cu 58 de puncte.

coral