Anchetatorii au inceput, azi dimineata, reconstituirea crimei in cazul Alexandrei Macesanu, in prezenta suspectului Gheorghe Dinca.

Gheorghe Dinca a fost scos din arestul IPJ Olt, pentru reconstituirea crimei in cazul Alexandrei Macesanu. Criminalisti, politisti de la fortele speciale si procurori au inceput reconstituirea in Dobrosloveni, localitatea Alexandrei Macesanu, urmand sa refaca apoi traseul din ziua in care acesta a luat-o pe adolescenta la ocazie.

Apoi, au revenit la Caracal, la liceul unde a invatat Alexandra Macesanu. Dinca le-a aratat anchetatorilor cum a coborat din masina, cum a urcat pe bancheta din spate, cum a legat-o si lovit-o pe Alexandra. De la scoala au continuat drumul spre dig, acolo unde Dinca avea sa arunce telefonul tinerei. In jurul orei 11.00, anchetatorii au ajuns la casa lui Gheorghe Dinca.

Presupusul criminal le-a aratat oamenilor legii cum a bagat masina in curte, iar apoi au reconstituit pas cu pas cele intamplate la sfarsitul lunii iulie. O politista de Politia Capitalei joaca rolul Alexandrei! Dinca a legat-o la maini cu cureaua de la pantaloni, exact asa cum a facut cu Alexandra. Anchetatorii se afla inca la reconstituirea zilei de 24 iulie, cand Dinca a rapit-o pe fata.

Urmeaza ca Dinca sa arate si ce a facut in data de 25 iulie, cand, se stie, a iesit din casa, moment in care Alexandra a putut suna la 112. De asemenea, politista din Bucuresti, care are aceeasi inaltime si greutate cu Alexandra, va fi folosita si la reconstituirea scenei cu butoiul. Dinca va trebui sa explice exact cum a pozitionat trupul adolescentei, precum si modul in care a asezat in butoi, peste Alexandra, materialele inflamabile pe care le-a folosit pentru arderea trupului fetei.

coral