Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață în Spitalul de Urgență Reșița, la vârsta de 61 de ani, în data de 6 noiembrie. Cântărețul era internat pe secția ATI a unității spitalicești, în stare gravă. Acesta a fost înmormântat în cimitirul Ungureni din Craiova. Avocata familiei rupe tăcerea și vorbește despre moartea cântărețului de muzică populară. Cine l-a omorât pe artist, de fapt?!

Noi informații au apărut în cazul decesului artistului Petrică Mâțu Stoian. Avocata familiei, Carmen Obârșanu, a rupt tăcerea și a vorbit despre moartea cântărețului de muzică populară. Potrivit informațiilor, avocata transmite că el a murit în urma unui ”cumul de malpraxis”. Avocata a cerut ca medicii care l-au tratat pe artist să fie reaudiați.

”Acolo a fost un cumul de malpraxis începând cu clinica unde s-a completat fişa bolnavului. Ulterior, după ce s-a întâmplat evenimentul, s-a completat fişa, aşa rezultă din declaraţia medicului. Fişa aceea medicală nici nu a fost completată. Aşa cum apar datele, e clar că a fost contrafăcută (n.r. fişa medicală). Niciodată o analiză nu este cu două valori. Ori are 2, ori are 3, vă spun despre INR. Medicul a citit pe Internet că valoarea pentru fibrilaţii este între 2 şi 3 şi a trecut şi dânsul pe fişă 2 linioară 3. Au fost nereguli foarte grave. Categoric au fost şterse probe! Gândiţi-vă în urma tratamentului cu anticoagulante pe care-l lua Mâţu Stoian trebuia să facă o analiză. Acela este INR-ul. În situaţia lui Mîţu Stoian era rezultatul ori 2, ori 3. Medicul a trecut 2-3. Păi dacă nu ai analiza în faţă, tu iei aproximativ că aşa ţi-a spus pacientul?”, sunt declarațiile făcute pentru România TV.

Avocata familiei rupe tăcerea: ”Cer reaudierea”

Apărătorul legal al familiei cere ca medicii care s-au ocupat de sănătatea lui Petrică Mâțu Stoian să fie reaudiați. Avocata susține că niciunul dintre medici, până la Spitalul din Reșița, nu s-a uitat peste analize sau la plămân.

„O să cer reaudierea. Când a fost audiat medicul, ca şi ceilalţi medici, toţi au vorbit la modul general. Ce trebuia să se facă. Pe mine mă interesează să spună martorul ce a făcut anume, dar în toate declaraţiile lor se precizează ce trebuia să se facă. Dumnevoastră credeţi că e normal să vină cineva dintr-o potenţială traumă, din camera hiperbară şi să nu i se pună un stetoscop şi să nu-i asculte plămânul? Niciunul dintre medici până la spitalul din Reşiţa nu s-a uitat la plămân şi la analize. Măcar unul dintre medicii audiaţi a spus că nici nu i-a văzut dosarul! Cum nu i-aţi văzut dosarul medical care era în braţele pacientului? Cum e posibil?”, a mai precizat Carmen Obârşanu.

De asemenea, Carmen Obârșanu a citit fragmente din contractul încheiat între Petrică Mâțu Stoian și clinica privată unde a mers să beneficieze de un tratament post-Covid, o terapie hiperbară, în Caraș-Severin: ”Serviciile medicale vor fi exclusiv de recuperare medicală şi constau în cazare şi trei mese pe zi. Deci în asta constau serviciile medicale! Parcă nici nu vorbeau româneşte!”.

Petrică Mâțu Stoian a murit la 61 de ani, în spital

Petrică Mâțu Stoian a fost un interpret de muzică populară foarte îndrăgit și respectat. La sfârșitul lunii octombrie, artistul a filmat, alături de colegii săi de breaslă, ediția care va putea fi văzută de Revelion, dar nimic nu prevestea nenorocirea. Bărbatul a ajuns de urgență la spital, după ce a acuzat stări de rău și începuse să tușească cu sânge. Potrivit medicilor, bărbatul suferea de bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. De câteva zile, artistul se afla în tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin. Petrică Mâțu Stoian era imunizat cu ambele doze de vaccin împotriva noului coronavirus. În trecut, bărbatului i-a fost extirpat un rinichi și a fost sub tratament timp de un an.

coral