News Flash:

Cine sunt băieţii din Suceava care au pedalat 15 km să returneze un portofel plin cu bani, găsit pe jos. "Aşa am învăţat acasă"

23 Mai 2022
498 Vizualizari | 0 Comentarii
Tinerii responsabili pentru gestul frumos

Doi adolescenţi din Suceava şi-au impresionat părinţii şi comunitatea, după ce au înapoiat un portofel plin cu bani. Băieţii au găsit portofelul în drum spre şcoală, iar după ore, au plecat în misiune: s-au urcat pe biciclete şi au pedalat 15 kilometri până în comuna în care locuia bărbatul pentru a-i duce bunul pierdut la adresă. De întors, s-au întors pe jos acasă: una dintre biciclete a făcut pană. 

Un portofel plin cu bani pe marginea drumului şi nicio cameră de supraveghere. O "tentaţie" irezistibilă pentru mulţi. Nu şi pentru Filip şi Eliazar, cei mai buni prieteni din prima zi de grădiniţă. "L-am dus că aşa trebuie să facem, noi aşa am fost învăţaţi de acasă", spune Filip. "Ne-am gândit că poate fi supărat omul. Bani avea foarte mulţi", mărturiseşte Eliazar. Întrebaţi dacă nu s-au gândit să iasă la un suc cu acea sumă, băieţii răspund: "Nu, deloc. Avem bani. Nu suntem în lipsă de bani". 

Lecţia de viaţă oferită de doi copii din Suceava

Cei doi mergeau la şcoală, pe biciclete, când au văzut ceva pe jos. Filip şi-a amintit că în urmă cu trei săptămâni şi-a pierdut şi el portofelul şi l-a recuperat tot prin bunăvoinţa unui străin l-a recuperat. "M-am gândit foarte mult, am fost stresat. M-am pus în locul omului aceluia", povesteşte Filip. "L-am pus în buzunar bine. I-am zis lui Filip că mergem după şcoală să îl căutăm pe om", adaugă Eliazar. 

Au mers pe biciclete 15 km ca să returneze un portofel plin cu bani

Zis şi făcut. S-au suit pe biciclete şi au pedalat 15 kilometri până în comuna Horodnicu de Jos, la adresa din buletin. "La amiază, mi-am dat seama că nu îl mai am. Am vrut să mă duc să îl declar la poliţie, dar nu am mai ajuns fiindcă doi copii minunaţi, mi-au lăsat portofelul", spune Valentin Franiuc, proprietarul portofelului.

Când să plece, o roată de la bicicleta lui Filip se dezumflase. Copiii au cerut o pompă, dar bicicleta avea pană. Aşa că au luat-o înapoi pe jos. "Eu eram la servici şi m-a sunat sora mea de acasă şi mi-a spus că copilul a întârziat de la şcoală. Nu m-am aşteptat să fie chiar atât de cuminte", mărturiseşte Mărioara Ciobanu, mama lui Filip. "Pentru mine a fost ceva normal, nu mi s-a părut ceva ... Oricum, e o faptă bună", crede Dorica Juravle, mama lui Eliazar.

Recunoştinţa proprietarului portofelului faţă de băieţi

Copiii nu s-au lăudat cu gestul lor. Impresionat însă de adolescenţi, bărbatul care şi-a recuperat portofelul i-a căutat şi i-a găsit cu ajutorul Facebook-ului. "Am mers special la ei acasă să le mulţumesc, să îi felicit pe ei şi pe părinţii lor pentru educaţia pe care le-au dat-o", spune Valentin Franiuc. Adolescenţii n-au vrut nicio recompensă. Au primit în schimb cea mai preţioasă lecţie de viaţă: bine faci, bine găseşti. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2022_05_23_at_11.25_.26_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 33 queries | Mysql time :0.044576 (s)