Cine sunt părinţii lui Klaus Iohannis și de ce au părăsit România. Președintele țării este o persoană extrem de discretă în ceea ce privește familia și viața personală. Susanne şi Gustav Heinz Johannis  au plecat din țară la scurt timp după revoluție, iar de 20 de ani locuiesc într-un orășel din Germania.

Cine sunt părinţii lui Klaus Iohannis

Părinții președintelui României, locuiesc în prezent în orășelul Würzburg din landul Bavaria. În cartea sa, șeful de stat povestește că decizia familiei sale de se muta în Germania nu l-a afectat foarte tare, pentru că era deja căsătorit de câțiva ani.

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, spune Klaus Iohannis în cartea sa.

Cu ce se ocupa părinții lui Klaus Iohannis

În cartea „Pas cu pas”, scrisă de Klaus Iohannis șeful statului a dat mai multe detalii despre părinții săi.

„Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu”. Klaus Iohannis are și o soră, Krista, care locuiește tot în Germania și care a părăsit țara tot după revoluție.

De asemenea, președintele României a declarat că familia să este atestată încă din secolul al XVI-lea în Cisnădie, iar numele corect este Johannis. În schimb, la nașterea lui, atunci când tatăl l-a înregistrat, funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia să de mai bine de cinci sute de ani.

coral