După ce a devenit un erou pentru o lume întreagă, multă lume se întreabă cine sunt părinții lui Volodimir Zelenski și ce relație are liderul de la Kiev cu aceștia. Totodată, de curând a apărut și o fotografie de când președintele Ucrainei era copil, fiind ținut în brațe de mama sa. În plus, se știe despre tatăl său că este un respectat om de știință din Ucraina.

De ceva timp, în mediul online circulă o imagine rară cu Volodimir Zelenski, din copilărie, în care apare alături de mama lui. Internauții au fost surprinși să-l vadă pe președintele Ucrainei în această ipostază, fotografiile cu el din acea perioadă fiind puține la număr. Iată cu ce se ocupă tatăl liderului ucrainean, dar și ce relație are oficialul cu părinții lui!

Numele Volodimir Zelenski se află pe buzele tuturor după ce Rusia a invadat Ucraina. Deși este cunoscut în întreaga lume, puțini știu cum arată familia lui. Și dacă despre soție și copii au apărut destule informații, opinia publică era curioasă și cu privire la părinții săi. Astfel, recent a apărut în mediul online o fotografie de colecție cu liderul de la Kierv, din copilăria acestuia. Astfel, admiratorii săi au avut ocazia să afle cum arată mama lui, femeia ținându-l în brațe în acea poză.

Cine sunt părinții lui Volodimir Zeleski

Volodimir Zelenski s-a născut pe data de 25 ianuarie 1978, în Krîvîi Rih, Ucraina, și este singur la părinți. Liderul ucrainean a avut dintotdeauna o relație bună cu cei care i-au dat viață. Oleksandr și Rimma, părinții președintelui Volodimir Zelenski, l-au susținut în orice decizie pe care a luat-o de-a lungul timpului. Iar din acest moltiv el le este profund recunoscător.

Recent, pe rețelele de socializare a apărut o imagine rară cu Volodimir Zelenski și mama lui. Fotografia a fost realizată în copilăria președintelui ucrainean, pe vremea când el avea cel mult trei ani. În poză, el pare să aibă un zâmbet discret pe buze, semn că era fericit să fie ținut în brațe de cea care i-a dat naștere.

În plus, se pare că Volodimir Zelenski îi poartă un mare respect tatălui său, care este un reputat om de știință. Mama liderului Ucrainei, Rimma, are 71 de ani, iar tatăl lui, Oleksandr, 78. Despre cea care i-a dat naștere politicianului nu se cunosc prea multe, însă despre tatăl lui se știe că e unul din cei mai respectați oameni de știință din țara vecină, specializat în cibernetică.

Bunicul lui Zelenski a luptat în Al Doilea Război Mondial

Oleksandr Zelenski s-a născut tot în Krîvîi Rih, Ucraina, la fel ca fiul său. Tatăl lui Volodimir Zelenski a venit pe lume pe 23 decembrie 1947. Istoricul familiei arată că bunicul președintelui ucrainean, Semyon (Simion) Ivanovych Zelenski, a luptat în Divizia 57 a Armatei Roșii. Acesta și-a riscat viața în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Oleksandr Zelenski e specializat în automatizarea suportului geologic și de topografie. De asemenea, părintele președintelui Ucrainei activează și ca doctor în științe tehnice. Acesta ocupă și funcția de șef al Departamentului de Cibernetică și Hardware de Calcul al Universității de Stat Kryvyi Rih, din anul 1995.

În anul 1972, tatăl lui Volodimir Zelenski a luat diploma de licență în inginerie electrică de la Universitatea de Stat Kryvyi Rih. Mai apoi, în 1983, Oleksandr Zelenski și-a susținut și disertația. Asta se întâmpla la Universitatea de Stat de Mine din Moscova. În altă ordine de idei, toate aceste informații despre părinții lui Volodimir Zelenski vin să completeze tabloul președintelui Ucrainei, care a devenit un lider iubit și reșpectat în întreaga lume.

 

coral