Duminică, 27 decembrie 2020 vor ajunge la Cluj-Napoca primele doze de vaccin împotriva COVID-19, iar primele persoane care vor fi vaccinate sunt 5 medici. 

1. Dr. Violeta Briciu, director medical;
2. Dr. Vasile Morar, medic șef radiologie;
3. Dr. Mirela Flonta, medic șef Laborator analize medicale;
4. Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie;
5. Dr. Miclăuș Diana, medic specialist TI.

Condițiile de păstrare ale vaccinului în spital sunt asigurate conform cerințelor producătorului, 2-8 grade Celsius, fiind aduse direct de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Se vor vaccina 6 persoane la interval de 10 minute. Programul de funcționare va fi de 12 ore pe zi.

În total, 20 de centre de vaccinare pentru personalul medical sunt pregătite la nivelul județului Cluj. În ceea ce privește centrele de vaccinare pentru populația de peste 65 de ani și a bolnavilor cronici, acestea sunt 30 la număr, în Cluj (13 Cluj-Napoca, 3 Turda, 1 Câmpia Turzii, 2 Dej, 1 Gherla, 1 Huedin, 1 Călățele, 1 Mociu, 1 Apahida, 1 Chinteni, 1 Gilău, 1 Băișoara, 1 Aghireșu, 1 Florești, 1 Baciu).

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au intrat în România vineri, pe cale terestră, prin Vama Nădlac 2, iar sâmbătă acestea au ajuns la centrul principal de stocare – Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti, de unde au fost distribuite în ţară.

Trei etape de vaccinare

coral