Pe adresa redacției am primit următorul comunicat de presă de la Consiliul Județean Clul:

"Consiliul Județean Cluj solicită public conducerii Aeroportului Internațional Cluj și, în egală măsură, conducerii Sindicatului Independent al Aeroportului, să înceteze presiunile la adresa instituțiilor publice. Totodată, solicităm încetarea transmiterii către mass-media de informații false sau trunchiate cu scopul de a favoriza un anumit grup de persoane.

Astfel, facem următoarele clarificări:

1. Membrii Consiliului de Administrație au fost numiți legal de către Consiliul Județean în baza art. 64 din OUG 109 din 2011.

2. Bugetul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj nu a fost votat deoarece forma înaintată Consiliului Județean în luna martie, a.c., este considerată a fi falsificată față de cea aprobată de Consiliul de Administrație în luna februarie. Acest fapt face obiectul unei plângeri penale formulate de Consiliul  Județean. Un astfel de gest este o dovadă a faptului că actuala conducere a Aeroportului intenționează să încarce Regia cu datorii greu de plătit în următorii 20 de ani, cu riscul intrării în incapacitate de plată și faliment.

3. Consiliul de Administrație NU a respins măririle salariale propuse de către Sindicatul Aeroportului. Amânarea aprobării s-a datorat exclusiv conducerii aeroportului care nu a pus la dispoziția Consiliului de Administrație documentele justificative care trebuie să stea la baza negocierii măririlor salariale.

4. Vânzarea Aeroportului Internațional Cluj este o informație TOTALMENTE FALSĂ. Vehicularea acestei informații false este, în sine, un atentat la adresa siguranței aeroportului, dezvoltării acestuia și a siguranței locurilor de muncă.

5. Toate aceste acțiuni subversive nu vizează altceva decât amânarea punerii în aplicare a prevederilor legale ale OUG 109 din 2011 privind procedura de selecție și numire pe contract de mandat a directorului general și a membrilor directoratului aeroportului, cu scopul păstrării controlului abuziv asupra întregii regii.

Conducerea executivă a Consiliului Județean Cluj
Sindicatul Liber Transilvania din Consiliul Județean Cluj

coral