Consiliul Județean Cluj a aprobat joi, 31 martie 2022, programele privind lucrările de modernizare și reabilitare, respectiv de reparații și întreținere a drumurilor județene în anul 2022.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean: „Ținând cont de importanța pe care infrastructura rutieră o are în ceea ce privește dezvoltarea întregului județ, am decis ca toate cele 58 de drumuri aflate în administrarea Consiliului Județean să fie incluse în programele de lucrări pentru anul curent”.

În ceea ce privește modernizarea și reabilitarea drumurilor județene, Consiliul Județean a alocat 15.000.000 de lei. De asemenea, tot în cursul acestui an vor continua lucrările de modernizare, din fonduri europene, pe DJ 107P, DJ 107M și DJ 109A. În același timp, pe „Drumul Apusenilor”, mai exact pe drumurile județene DJ 764B si DJ 108K, proiect finanțat tot din fonduri europene, lucrările se află în derulare și urmează să fie finalizate în acest an.

Totodată, în baza Programului de întreținere curentă și periodică a drumurilor județene, Consiliul Județean a alocat suma de 60 de milioane de lei.

În plus, în cursul anului trecut Consiliul Județean Cluj a înaintat cereri de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” pentru 17 obiective de infrastructură rutieră – 13 drumuri județene și patru poduri, valoarea totală a devizelor ridicându-se la 447.766.172 lei.

 

coral