Consiliul Județean Cluj a lansat o licitație pentru a închiria pentru 6 luni o stație de tratare a levigatului prin osmoză inversă de la Depozitul de deșeuri Pata Rât.

Potrivit anunțului publicat pe SEAP se vor contracta ”servicii de furnizare prin închiriere a stației de tratare a levigatului prin osmoză inversă de la Depozitul de deșeuri Pata Rât și continuarea procesului de epurare a levigatului care se exfiltrează din Depozitul de deșeuri Pata Rât”

Ofertele se pot depune până în 20 iulie, iar valoarea estimată a contractului este de 1.764.000 lei.

Ce cerințe sunt cuprinse în caietul se sarcini:

– Staţia de epurare prin osmoză inversă se va monta pe amplasamentul construit în partea de N a depozitului neconform de deşeuri urbane Pata Rât.

– Amplasamentul staţiei de osmoză este situat în interiorul a două parcele de teren, proprietate privată, închiriate de către Consiliul Judetean Cluj în acest scop, cu suprafețe de 2900 mp şi respectiv 2625mp.

– Alimentarea cu curent electric se face printr-un branşament la reţeaua de medie tensiune amplasată pe marginea drumului judeţean. Plata energiei electrice folosită lunar în procesul de epurare, este în sarcina prestatorului de servicii.

– Paza amplasamentului va fi realizată de către prestatorul de servicii.

– Staţia va fi dotată şi cu un generator electric cu motor cu ardere internă.

– Capacitatea de tratare a staţiei este de 165 mc/zi.

– Levigatul va fi preluat prin pompare din al doilea bazin de decantare şi trimis în rezervorul de stocare a levigatului, după care va fi tratat în staţia de osmoză inversă. În urma procesului de epurare va rezulta permeat în proporţie de aprox. 70% şi concentrat în proportie de 30%. Permeatul va fi evacuat prin pompare în râul Zapodie şi va avea parametri prevăzuţi În NTPA 001. Concentratul va fi stocat temporar in rezervorul destinat acestui proces, după care va fi preluat şi eliminat de o altă societate, conform prevederilor legale în vigoare.

Lunar, prestatorul va recolta probe în vederea realizării analizelor de laborator pentru levigatul intrat în procesul de epurare şi permeatul rezultat. coral