Hotărât lucru, dl. Mirecea, şofer la o firmă de salubritate din Cluj şi domiciliat în localitatea Căianu – situată la 30 de km. de Cluj-Napoca – este un om nenorocos! Sâmbătă 13 iunie – zi şi ea cu ghinion – a fost trimis, pe la ora 8.30, de către inginerul firmei, să-l trezească pe colegul şi consăteanul său Marian, deoarece acesta nu venise la serviciu şi era mare nevoie de el!

Şoferul, fără să bănuiască ceva, s-a deplasat ca şi-n alte dăţi, la locuinţa acestuia şi a dat să intre  în casă. Moment în care gazda, turbată de furie, dintr-un motiv inexplicabil – şi evident mahmură de la beţia din ajun – l-a întâmpinat cu o coadă de secure în mână şi, nici mai mult, nici mai puţin, l-a lovit  în frunte cu aceasta! Victima povesteşte, în dimineaţa zilei de luni 15 iunie, la I.M.L. Cluj, că – imediat după ce-a încasat lovitura –  s-a târât cum a putut din gospodăria omului, plin de sânge, după care a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a aşteptat venirea autorităţilor.

“Au sosit repede poliţiştii şi o ambulanţă de la Cluj-Napoca, dar până la urmă am primit îngrijiri acasă, aşa că n-a mai fost nevoie să fiu transportat la U.P.U. Între timp i-am comunicat inginerului ce mi s-a întâmplat şi l-am informat de asemenea că astăzi nu pot să merg  la serviciu pentru că mă prezint la I.M.L. ca să-mi scot certificat”, explică acesta. La scurt timp, bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat în care medicii i-au recomandat între 8 şi 9 zile de îngrijiri.

“N-am mai apucat să vorbesc între timp cu şeful meu, însă sunt convins că individul ăsta o să fie dat afară din serviciu, prea a făcut-o de oaie! Nu de alta, dar chiar putea să mă omoare, însă am fost salvat de şapca pe care o aveam pe cap, astfel că lovitura a fost serios diminuată. Oricum, de aici mă prezint direct la poliţie şi fac plângere pe numele colegului, pentru că n-am să-l iert, orice ar face de-acum încolo”, mărturiseşte bărbatul, după care părăseşte, grăbit,, sediul I.M.L.Cluj.

 Sorin Grecu

coral