La 76 de ani de la naşterea lui Freddie Mercury, la Cluj-Napoca va fi organizat, în 7 septembrie, un concert cu celebrele melodii ale fostului star rock.

"Concert tribut Queen la Cluj pe 7 septembrie. La 76 de ani de la naşterea lui Freddie Mercury, hiturile celui mai mare cântăreţ rock al tuturor timpurilor se aud la Cluj-Napoca: The show will go on pe 7 septembrie, în parcul Zazen! Pe 5 septembrie 2022, genialul artist britanic ar fi trebuit să împlinească 76 de ani. Două zile mai târziu, noi îi celebrăm memoria la Cluj-Napoca, printr-un concert tribut. Pe 7 septembrie, de la ora 20:00, primul turneu internaţional al Bohemian Symphony Queen Tribute ajunge şi în România, la Cluj-Napoca, pe scena din Parcul Zazen", se arată într-un comunicat transmis, luni, de organizatori.

Potrivit sursei citate, "într-o formulă cu totul specială, patru cântăreţi, alături de o trupă rock şi o orchestră simfonică vor reconstitui trei decenii de capodopere ale muzicii rock marca Queen".

Show-ul este scris de Giacomo Vitullo şi regizat de maestrul Luca Bagagli, unul dintre cei mai apreciaţi dirijori europeni contemporani. Bohemian Symphony este un omagiu adus lui Freddie Mercury, primul artist care a îmbinat ameţitoarele note ale muzicii rock cu glorioasa muzică de operă.

"Sunt foarte fericită că acest vis devine realitate! Iubesc muzica trupei Queen, şi demult îmi doream să organizez un concert tribut Queen. Iar acum totul este posibil datorită acestui mix inedit gândit în jurul a patru voci impresionante. Plus trupa rock electrizantă, iar orchestra îţi face pielea de găina. Abia aştept să-i ascult live chiar de pe scena clujeană", a declarat, citată în comunicat, Mira Sinca, organizatorul concertului.

coral