Jandarmul care aseară a bătut un bărbat în Piața Gării din Cluj Napoca va răspunde penal, anunță Instituția Prefectului județului Cluj.

Aceștia anunță că a fost sesizat parchetul în acest caz.

„Ca urmare a imaginilor apărute în presă, imagini în care a fost implicat un jandarm, Prefectul județului Cluj, domnul Mircea Abrudean a solicitat Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj o anchetă internă, din care au reieșit următoarele:

-Sâmbătă 1 februarie a.c., subofițerul în cauză, se afla în Piața Gării din Cluj, într-o misiune de patrulare în timpul căreia a observat un conflict între două persoane.

– Jandarmul a încercat să aplaneze conflictul, însă, nu a fost posibil acest lucru.

– Starea de ebrietate a cetățeanului a favorizat o stare agresivă, această stare escaladând până la injurii și amenințări adresate jandarmului, care a răspuns disproporționat.

Ca urmare a cercetării interne de la nivelul unității de jandarmerie, s-a dispus sesizarea Parchetului Militar Cluj-Napoca.

În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean dă asigurări că astfel de incidente care pot afecta siguranța publică sau încrederea în instituțiile de ordine, vor fi analizate cu toleranță zero!”, au transmis cei de la Prefectură.

Sursa: clujcapitala.ro

coral