Rata incidenței în ultimele 14 zile a ajuns la 7.09 în județul Cluj, conform ultimelor date oferite de Direcția pentru Sănătate Publică.

Municipiul Cluj-Napoca a ajuns la o rată a incidenței de 7,09, fiind tot mai aproape de pragul de 7,50 la care se impun noile măsuri pe durata întregii săptămâni.

În momentul în care incidenţa depăşeşte 7,5 la 1.000 de locuitori se interzice circulaţia în intervalul orar 20,00 – 5,00 şi se reduce programul operatorilor economici până la ora 18,00 pe durata întregii săptămâni. Dacă incidența este între 4 și 7,5 la mia de locuitori, măsurile se aplică doar vineri, sâmbătă și duminică.

Noile restricții impuse de autorități se aplică începând de astăzi, ceea ce înseamnă că în Cluj-Napoca magazinele se vor închide la ora 18:00, iar circulația interzisă de la ora 20:00, deoarece este weekend și rata de infectare a ajuns la 7.09.

Guvernul a adoptat, joi, hotărârea privind noile măsuri de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Vineri, înainte de publicarea documentului în Monitorul Oficial, premierul Florin Cîţu a anunţat că noile măsuri vor fi aplicabile de duminică „având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească".

Hotărârea prevede reducerea intervalului orar în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20,00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

coral