Peste 400 de iubitori și cunoscători ai păsărilor, din 37 de țări de pe 6 continente, se întâlnesc la Cluj-Napoca pentru cel de-al 12-lea Congres al Uniunii Ornitologilor din Europa, în perioada 26-30 august.

Acest eveniment reflectă dimensiunea academică și spiritul științific al orașului. Programul congresului se întinde pe cinci zile și include prezentări pe secţiuni de specialitate, excursii organizate atât în jurul Clujului, cât şi în alte destinaţii din Transilvania, dezbateri, discuții tematice și alte activități specifice.

Primarul Clujului, Emil Boc, a lua parte la ceremonia de deschidere a Congresului, unde a prezentat participanților orașul și direcția de dezvoltare a comunității noastre.

La eveniment au participat și au luat cuvântul dl prof. Jan-Ake Nilsson – președintele Uniunii Europene a Ornitologilor, dl prof. Daniel David – vice-rector Universitatea „Babeș-Bolyai” și dl dr. Peter Pap de la Facultatea de Biologie și Geologie.

Eveniment organizat de Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj – Napoca, prin Facultatea de Biologie şi Geologie în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română (SOR) şi cu Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus”.

coral