72 de persoane dintr-o comunitate de rromi din Dej sunt infectate cu coronavirus după ce un pastor s-a încăpățânat să țină slujba religioasă într-o locație mărginașă a orașului.

Cei mai mulți dintre romi sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase, unde în urmă cu două zile au iscat și-un scandal, nemulțumiți că li s-a interzis să stea în grupuri, sau să iasă din saloane.

„Nu pot să spun că a fost un incident de amploare. Unele persoane s-au revoltat că n-au voie să iasă din saloane sau să stea împreună. Și-ar fi dorit să fie lăsați să stea în același salon, în familie, câte șase sau opt oameni. Nu voiau să-și asume normele medicale.

Câțiva au avut niște răbufniri, în sensul că au fost rupte niște plase de la geamurile de la parterul Spitalului, sau că le-au adresat medicilor diverse reproșuri. Dar nu se poate spune că am avut de-a face cu un scandal. Fiind vorba despre principalul nostru Spital angrenat în lupta cu combaterea epidemiei de coronavirus, nici nu ne-am permis să lăsăm să escaladeze lucrurile. Am trimis acolo patrula de jandarmi și oamenii s-au liniștit rapid” a explicat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, pentru G4Media.

În afara celor 72 de romi infectați cu coronavirus, alte zeci de persoane – membri din familie, prieteni sau vecini – sunt obligați în acest moment să stea acasă la domiciliu, în izolare.

„În prezent, avem patru locații în Dej, care prezintă pericol de focar de coronavirus. Toți cei care au intrat în contact cu persoanele infectate de Covid-19, sunt în izolare, sub pază”, a precizat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

coral