Ovidiu e un clujean în vârstă de 36 de ani, domiciliat în cartierul Zorilor. Acesta mărturiseşte, la I.M.L.Cluj, că de la o vreme îi dă mult de furcă un arabo-francez, chiriaş, care-şi parchează maşina în parcarea privată a blocului, totul în zgomotele infernale ale unei muzici care răsună din maşină non-stop şi-i trezeşte mereu din somn copilul. Iar luni, 10 august, după ce Ovidiu a luat o sfoară şi-a legat-o de maşina sa – şi apoi de cea a arabului – ca s-o scoată din parcare, insul, turbat de furie, a sărit la el şi l-a luat la bătaie, îndoindu-i apoi serios maşina cu pumnii şi picioarele!    

Amabil şi foarte dezgheţat, Ovidiu acceptă instantaneu să-mi povestească incidentul de pe urma căruia observ că s-a ales cu numeroase urme de lovituri pe faţă şi corp – dar şi cu maşina bine bumbăcită…

„Ieri, pe la ora amiezii, mă aflam în locuinţa mea, situată la demisolul blocului de pe Calea Turzii 241 D, când, ca de obicei cetăţeanul arabo-francez – simplu chiriaş în blocul nostru, nu ştiu dacă şi cu acte în regulă – şi-a parcat maşina în parcarea noastră cu abonament, în sunetele asurzitoare ale muzicii de la bord. Sunetele sunt amplificate serios la demisol, aşa că, de fiecare dată când vine acasă, reuşeşte să-mi trezească întreaga familie, dar şi mulţi dintre vecinii mei. Instantaneu, copilul meu în vârstă de cinci ani s-a trezit şi el. Atunci, enervat la culme, am ieşit din casă şi l-am rugat frumos să-şi parcheze maşina în altă parte, lucru pe care individul l-a refuzat, cu aroganţa pe care i-o ştiam dinainte. Mi-a spus, batjocoritor, că parcarea e a lui şi face acolo ce vrea! În paranteză trebuie să vă spun că în urmă cu o zi – ca să-mi facă în ciudă – şi-a pus un prieten, tot arab, să-mi deterioreze maşina, ceea ce insul a şi făcut… Iar ieri, văzând că nu vrea să-şi mute maşina de acolo, am fugit până în locuinţă şi am luat o sfoară. Ajuns înapoi în parcare, am legat-o de cârligul maşinii mele şi apoi de roata lui din spate, pregătit să-i  remorchez. Poate am greşit fiindcă am procedat astfel, dar – credeţi-mă! – omul mă scosese pur şi simplu din minţi! Atunci, în timp ce mă aflam la volan, gata să încep operaţiunea, individul a sărit la mine şi mi-a ars un pumn prin geamul deschis. Am ieşit din maşină, încercând să-l calmez – fără însă să ripostez – la care acesta m-a lovit din nou. Apoi şi-a revărsat furia pe maşina mea, lovind-o cu pumnii şi picioarele şi îndoindu-i tăblăria în mai multe locuri! Repet, eu nu l-am lovit deloc, m-am lăsat bătut, dar când am văzut că-mi distruge maşina am dat şi eu cu piciorul, de două ori, într-a lui… Şi toată scena s-a petrecut sub privirile înspăimântate ale băieţelului meu, care a suferit cu această ocazie un adevărat şoc psihic!”

Bărbatul arată că, imediat după consumarea incidentului, a sunat la numărul de urgenţă 112 şi după câteva minute timp au apărut la faţa locului poliţia şi o ambulanţă SMURD.

„M-au transportat la Urgenţă şi m-au ţinut acolo până la ora unu din noapte, aşa cum eram, plin de lovituri: la gât, genunchi, abdomen şi cu ţeasta uşor fisurată, plus maşina deteriorată”- adaugă Ovidiu.

Nu durează mult şi acesta este poftit în cabinetul de consultaţii al I.M.L., de unde se întoarce cu un certificat în care medicii i-au recomandat câteva zile de îngrijiri. Apoi, pentru că doreşte să-mi arate şi maşina lovită, ieşim împreună din sediul I.M.L.Cluj. Ajunşi în parcare, constat că aceasta arată, într-adevăr, destul de şifonată, necesitând o vizită la atelierul de reparaţii auto. Fac rapid câteva fotografii şi cu maşina omului, după care îmi iau rămas bun de la acesta şi-i promit că ţinem legătura. Dar, înainte de a ne despărţi, acesta ţine să mai facă o precizare: „Cu certificatul ăsta pornesc în secunda următoare spre secţia de poliţie, ca să depun pe numele lui plângere – pentru lovire şi alte violenţe şi pentru distrugerea maşinii. Oricum, mi-am angajat deja un avocat şi voi merge împotriva acestui inconştient până-n pânzele albe, ca să-i demonstrez, totuşi, că trăim în România, unde există legi – şi nu în ţara lui!”

CITEȘTE ȘI

DRAMA prin care trece Zolty din Bogata, vloggerul în cărucior, rănit de o maşină condusă de un şofer de 77 de ani

  

 

  coral