Un clujean care locuiește la intrare în localitatea Câmpenești, comuna Apahida trece printr-o situație care l-a dus la culmea disperării: curtea sa și cea de lângă a lui este plină de fecale din cauză că surplusul de la fosele septice ale vecinilor se varsă.

Alexandru Brad, care locuiește la casă în comuna Apahida nu mai știe ce să facă din cauza mirosului neplăcut de la el din curte, dar și din curtea vecinului. În timpul verii, mai ales, oamenii care locuiesc în zonă nu pot deschide nici măcar un geam din cauza mirosului neplăcut. În imaginea articolului se poate observa curtea vecină, unde fosa septică se revarsă.

„Aici nu există canalizare, fiecare are fosă septică. Toți vecinii din susul străzii deversează în șanț. La feicare casă în parte se poate vedea cum curge apă albicioasă din dreptul fosei direct în șanță, inclusiv la casa unui consilier local, care ar trebui să fie exemplu pozitiv pentru noi. De asemenea, curge apa din fosa septică și de la alt vecin, de lângă mine, la mine în curte. Miroase îngrozitor! Se adună muște și tot felul de alte insecte. Am încercat eu personal să rezolv situația, am săpat cu hârlețul, am mutat țeava. În curtea mea bălteșe apă de fosă septică”, a mărturisit pentru BZC Alexandru Brad.

Clujeanul a apelat la autorități, însă până acum, nu a venit nimeni cu o soluție pentru problema sa.

„Au venit doi reprezentanți DSP și mi-au sous că nu au ce să facă. Am făcut plângeri comune, am sunat la Ministerul Mediului, am trimis o petiție. La DSP nu mă mai bagă în seamă, cei de la Garda de Mediu au zis că la ei nu a ajuns nicio plângere, am trimis-o din nou, sunt curios dacă de data aceasta o vor primi. Primarul mi-a zis că nu are ce să facă, decât să îi atenționeze pe vecini. Doamna viceprimar nouă pare să își dea interesul și încearcă să rezolve problema, dar nu știu ce va putea face”, a explicat Alexandru.

Tânărul, care este căsătorit și are un copil mic, căruia sănătatea îi este pusă în pericol din cauza situației, a ajuns la punctul în care se gândește să vândă casa, dar se teme că nu o va cumpăra nimeni.

„Efectiv nu știu ce să mai fac. Sunt în punctul în care vreau să scot casa la vânzare, dar nu pot. Nu o va cumpăra nimeni, din cauza asta”, a concluzionat Alexandru Brad.

coral