Un clujean care a fost nevoit să parcheze în zona Pacului Sportiv  „Iuliu Hațieganu” se întreabă retoric cum justifică Universitatea Babes Bolyai creșterea exagerata a tarifelor.

Potrivit acestuia, prețul parcării și al abonamentelor a crescut halucinant, iar rezultatul cel mai probabil va fi umplerea străzilor adiacente de parcări ilegale.

"Sunt absolut revoltat de nesimțirea administrației Parcului Sportiv „Iuliu Hațieganu”, legată de condițiile de utilizare ale parcării parcului (cea cu acces din strada Plopilor). În ultimul timp am ajuns să o folosesc de două ori pe săptămână, datorită cursului de înot al Elizei, care e prea obositor și la o oră prea târzie ca să ne permitem luxul unei plimbări.

Și, după ce costul unui abonament pentru adulți (10 intrări) s-a mărit cu 75 lei (de la 265 la 340 lei), iar cel al unei ședințe pentru copii a sărit automat de la 50 la 60 de lei, costul parcării s-a triplat pur și simplu peste noapte (de la 5 la 15 lei pe ora!!!). Un pic de context: pentru majoritatea copiilor pregătirea, cursul propriu zis, dușul de după, uscarea părului și îmbracatul durează în jur de 2 ore. Iar dacă ai sărit cu un singur minut peste această durată, parcarea va costa 45 lei (v. bonul din imagine).

Adică o ședintă de înot pentru copii ajunge să coste 105 lei. Înmulțit cu 8-10 ședințe pe lună, devine un sport al naibii de scump! Sunt curios ce explicație poate avea Universitatea Babeş-Bolyai (sau dl. rector Daniel David) pentru această creștere halucinantă de preț. Care va avea ca și consecință evitarea parcării legale și blocarea completă a zonei Plopilor-Sala Sportului.", arată clujeanul în cauză.

coral