Un clujean stabilit în nordul Italia a povestit cum este atmosfera cauzată de epidemia de coronavirus.

Italia a intrat în carantină din cauza extinderii rapide a coronavirusului. Deplasările vor fi restrânse și vor fi adoptate în întreaga țară măsurile luate de duminică în Lombardia și alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roșie”.

 

Ciprian P., un clujean stabilit în Italia, povestește că oamenii care locuiesc acolo nu sunt conștienți de pericol.

 

„Oamenii nu înțeleg că trebuie să stea în casă. S-au închis școlile și copiii sunt toată ziua prin baruri. E carantină și nu înțeleg că trebuie să stea acasă. S-au închis multe orașe, nu poți să intri sau să ieși decât cu permisie specială. E declarată stare de urgență, dar barurile sunt tot pline!”, a explicat clujeanul.

 

Bărbatul a mai adăugt că locurile în spitale se împuținează pe zi ce trece, personalul medical nu este suficient, iar ambulanțele nu mai ajung la bolnavi.

 

„Mai sunt doar 5.000 de locuri în spitalele din Italia. Mi-au spus prieteni care locuiesc în zonele roțșii că ambulanțele nu mai fac față. Dacă ai zis la telefon că ai peste 70 de ani nu mai bine la tine acasă. Îi lasă să moară. Situația e dezastru! Spitalele din Italia nu vor mai face față. Nu este personal. Oamenii nu înțeleg că trebuie să stea acasă!”, a adăugat Ciprian.

 

La locul său de muncă există regulamente stricte pentru a preveni infecția cu coronavirus.

„Ne-au pus la dispoziție măști, mănuși, dezinfectante. Ni s-a spus să nu intrăm în contact cu nimeni. Dimineața ni se ia temperatura, după pauza de prânz iar. Avem colegi care sunt în izolare fiindcă au fost la Milano. Trebuie să declarăm și cu cine am avut contact în afara serviciului. Noi la job am luat toate măsurile care puteau fi luate”, a adăugat bărbatul.

Sursa: deprincluj.com coral