Primăria Cluj-Napoca a demolat în ultimii ani peste 1.000 de garaje din întregul oraș, iar în locul lor au fost realizate parcări. Ultimele lucrări de acest fel au avut loc în cartierul Între Lacuri. Potrivit viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, în cartierul Între Lacuri au fost desființate 356 de garaje, rezultând un număr de 251 de locuri de parcare suplimentare.

În ciuda inițiativei binevenite, clujenii care foloseau acele garaje pentru a depozita orice altceva în afară de mașină, sunt nemulțumiți.

„Sunt peste 1.000, poate chiar peste 1.500 de garaje demolate. Pe Bld. Nicolae Titulescu au fost 508 de garaje demolate, în cartierul Între Lacuri – 356, 58 au fost pe Primăverii nr. 20, 114 pe Ion Meșter, încă vreo 105 pe Primăverii nr. 20. Mai sunt vreo 35 pe strada Arinilor, pe strada Parâng. Va continua demolarea, dar trebuie să punem și ceva în locul lor, nu doar demolăm garajul și lăsăm terenul neamenajat. Mergeți să vedeți cum arăta înainte și cum arată acum, după demolarea garajelor. Sunt câteva persoane supărate care nu mai au unde să își țină murăturile, dar pentru asta există cămară, există beciuri la blocuri, ar trebui să le igienizeze și să-și rezolve problema. Pot să socialieze și în alte locuri, nu trebuie la garaj, la mașină. O mașină modernă n-o mai poți repara în garaj”, a precizat Tarcea, joi dimineață, într-o emisiune radio.

coral