Clujenii care locuiesc pe strada Donath din cartierul clujean Grigorescu se plâng că atât ei cât și copiii lor își riscă zi de zi viața, deoarece nu există trotuar. De asemenea, strada este îngustă și este intens circulată, deoarece face legătură cu centura ocolitoare care duce spre Florești. Odată cu darea în folosire a centurii din partea de Nord care face legătura dintre Florești și Cluj, strada Donath a preluat zeci de mașini. Din păcate, nu face față la o asemenea creștere de trafic.

Clujenii se plâng, însă nu pare să existe o soluție pentru problemele lor.

„Strada Donath, de la Apele Române până la Donath Service și până la Donath Park, nu dispune de trotuar. Am vrea, dacă se poate, construirea unui trotuar pentru a nu mai fi nevoiți oamenii să coboare strada pe carosabil”, a zis un bărbat.

„Copiii noștri, când vine de la școală trebuie să meargă pe carosabil, riscându-și astfel viața. Drumul este îngust, mașinile se înghesuie una pe lângă cealaltă, iar șoferii inconștienți mai circulă și cu viteză. Nu este normal ce se întâmplă”, s-a plâns o mamă.

„ V-aţi bătut joc de oamenii care locuiesc în zona respectivă. Cum se poate să lăsaţi aşa trafic pe o stradă care pe alocuri are o singură bandă, nu există trotuar. Este un adevărat pericol pentru pietoni şi să nu vorbim de faptul cu nu se poate ieşi din curte. De asta plătim noi clujenii impozitul că să fim batjocoriţi în halul acesta? Aţi fost să-i întrebaţi pe cei care locuiesc pe aleea Bucură dacă îşi pot parcă maşinile. Dacă pot să îşi lase copiii să iasă la joacă?”, îşi exprimă nemulţumirea un clujean.

 

coral