Clujenii sunt sfătuiți să trimită o cerere la Primăria municipiului Cluj-Napoca prin care să-și manifeste dorința de a avea acces în Parcul Est încă din acest an.

Asociația Societate Organizată Sustenabil (SOS) solicită municipalității câteva „investiții minime” pentru bugetul local pe anul curent, care nu sunt prevăzute momentan în buget. De asemenea, activiștii îi îndeamnă pe clujeni să transmită Primăriei motivele pentru care doresc accesul liber în Parcul Est.

SOS solicită, printre altele, mutarea în altă zonă a materialelor de construcții depuse de RADP în parc, închiderea străzii Bulandra cu barieră cu cartelă și transformarea în alee pietonală și ciclistă, respectiv curățenie generală din partea RADP – aflată în subordinea Primăriei – a depozitelor ilegale de gunoi.

Marțea trecută, la dezbaterea organizată de Primărie legată de Parcul Est, reprezentanții SOS Silviu Medeșan și Radu Gaciu au vorbit de necesitatea de a aduce un biolog și un sociolog în tema de concurs, plus legarea Parcului Est de piste de biciclete care vin dinspre vest.

De asemenea, deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru a punctat și necesitatea de a veni cu măsuri rapide, pe termen scurt de curățare a zonei, pentru că amenajarea parcului ar dura, potrivit administrației locale, ani buni de acum încolo.

coral