Clujenii se plâng că elevii care locuiesc în zona metropolitană nu au aceleași drepturi cum au colegii lor care locuiesc în municipiu.

„Nu toți elevii beneficiază de transport public gratuit, ci doar cei cu domiciliul în municipiu Cluj-Napoca… Spre exemplu: elevii care locuiesc în comunele Baciu și Florești nu beneficiază de facilitatea de transport gratuit. Comunele nu fac față numărului mare de copii pentru că nu există locuri în unitățile de învățământ. gratuitatea trebuie extinsă pentru toți indiferent de zona în care locuiesc! Vreau transport gratuit pentru toți elevi și pentru însoțitori lor!”, a scris Alex Fechete, un clujean, pe pagina sa de Facebook.

Boc nu este încântat de ideea transportului școlar în zona metropolitană

Edilul Clujului nu este foarte încântat de ideea transportului şcolar în zona metropolitană.

„În prima parte, ar trebui să facă cei de acolo şcoli, creşe şi grădiniţe. Nu ne plimbăm acuma din zona metropolitană în Cluj. Noi suntem deschişi la această colaborare, dar CTP e pe bani, nu e de caritate, nu poate să funcţioneze decât pe criteriu de eficienţă economică. Recomand primăriilor din zonă să facă infrastructura şcolară, şi în al doilea rând, dacă au resursa financiară, analizăm posibilitatea respectivă. Noi plătim şi transportul elevilor, ce credeţi, că e gratis? Plătesc clujenii, din banii lor. Din punctul ăsta de vedere suntem dechişi, dar trebuie să lucreze cu primăriile de acolo, să facă un plan cu care să vină pe masă", a declarat Emil Boc, la un post de radio local. 

CITEȘTE ȘI:

Veste bună pentru elevii clujeni! Programul autobuzelor şcolare se extinde

 

coral