Centura metropolitană a Clujului și metroul, doua dinte cele mai importante proiecte ale Clujului, rămân fără finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cu toate acestea, edilul Emil Boc a asigurat că proiectele merg mai departe.

Întrebat de jurnaliștii monitorulcj.ro despre situația celor două obiective de investiție, Emil Boc nu a negat zvonurile, declarând însă că proiectele merg oricum mai departe.

x„Finanțările sunt complementare: din PNRR și din fondurile structurale, Programul Operațional Sectorial – POS Transport, 2021-2027. Proiectele merg mai departe”, a spus edilul.

Programul Operațional Transport reprezintă cel mai mare program operațional de fonduri structurale și de coeziune – circa 9 miliarde de euro, cu tot cu cei 30% de la statul român, iar ministrul Transporturilor este autoritatea de management.

Primarul Emil Boc a arătat în cadrul unei dezbateri online de luna trecută că centura metropolitană va fi finanțată din fonduri europene în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), termenul limită pentru finalizarea proiectului fiind anul 2026. În momentul de față, în ceea ce privește stadiul proiectului centurii metropolitane din Cluj, studiul de fezabilitate este în curs de definitivare și ar urma să se încheie în toamna acestui an.

coral